MG_Bonart-1280x150p

Notícies

Més de 160.000 persones participen a la Nit dels Museus

bonart barcelona - 18/05/14
Els 72 museus de Barcelona i la seva àrea metropolitana que van participar ahir a La Nit dels Museus van rebre més de 160.000 visitants. La Nit dels Museus, que a Barcelona ha arribat enguany a la setena edició, és una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa on hi participen més de 3.000 museus de 40 països. A la nostra ciutat, l'activitat ha anat creixent any rere any com demostra l'augment de museus i espais que s'han afegit a la proposta i la gran afluència de visitants, format majoritàriament per ciutadans de Barcelona. Enguany s’han incorporat a la iniciativa 10 centres, entre ells grans equipaments com el Recinte Modernista de Sant Pau, el Castell de Montjuïc o el Born CC.

Per al tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, “iniciatives com La Nit dels Museus serveixen per estimular la visita als equipaments patrimonials de la ciutat, un bosc cultural ric en colors i formes.” Per Ciurana,  “l’èxit de la Nit dels Museus, comprovar una vegada més com multitud de ciutadans i ciutadanes, famílies, grups de joves, s’apropen a l’àmplia varietat de museus que ofereix l’activitat, des de la història o l’art fins a la xocolata, la màgia o la motocicleta, ens consolida com a ciutat rica en coneixement i demostra la importància de la cultura a la nostra societat. Si som capital cultural és per l’èxit ciutadà d’iniciatives com aquesta”

Els espais més visitats han estat: el Macba, amb més de 14.329 visitants; els 9 centres que depenen del Museu d’Història de Barcelona, amb 13.435 visitants; o el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb 12.037 visitants. La gran afluència de públic també es va fer evident en els nous equipaments que s’han afegit a la iniciativa: d’aquests, el Born Centre Cultural va rebre 7.915 visitants, el Recinte Modernista de Sant Pau en va rebre 7.450, i el Castell de Montjuïc 2.976.
180x180-BONART-IAMG_Bonart-180x180px

Et poden
Interessar
...