FCC-Segell-banner4
Hiraki Sawa al Museu Universitat de Navarra

Exposicions

Hiraki Sawa al Museu Universitat de Navarra

bonart navarra - 08/10/19
Banner-Flama-180x180px_v1-espRevista_Bonart_Banner_180x180px_logo
El Museu Universitat de Navarra presenta la mostra de l'escultor i videoartista Hiraki Sawa, Memòria paral·lela. La seva residència començar al maig de 2017 i va acabar al juny d'aquest any, i el resultat és la instal·lació Memòria paral·lela, que acull la sala 0 de la planta. L'obra està acompanyada per 15 films projectats en 18 pantalles i quatre monitors, així com 24 dibuixos i 4 peces escultòriques. A més, es poden contemplar huit obres de la col·lecció de fotografia històrica del Museu. "Són peces que no només acompanyen la instal·lació, sinó que li donen sentit i permeten la seva comprensió profunda. Hi ha un desenvolupament complet de tota la simbologia que apareix en la filmografia de Sawa ".

L'exposició reuneix obres realitzades entre 2002 i 2019. L'artista, desenvolupa conceptes i temàtiques al voltant de la construcció de la realitat a través de la imatge fixa i en moviment, i entre els temes que li inspiren es troben les memòries familiars, el moviment d'objectes inanimats en entorns domèstics i la inserció de imatges fantasmagòriques en paisatges naturals, entre d'altres.

La mostra recull tres peces fonamentals, considerades una trilogia de la memòria (Memòria paral·lela, Lineament i Did I?) que reflexionen sobre la pròpia memòria, la seva absència, i la construcció d'una memòria visual. Sawa ha explicat que va començar aquesta exploració quan, a finals dels 90, un amic seu es va quedar amnèsic. "En aquella època no pensava fer res sobre aquest tema però, en revisar les meves obres anteriors, moltes persones em deien que eren memòries de la seva infància, un paisatge que potser havien vist i que, encara que no recodaran on, reconeixien. Així que em vaig adonar que el meu treball té molt a veure amb aquest tema".

Et poden
Interessar
...

817x68