BONART-817x68px-Màscara
La Galeria Marlborough inaugura nova seu a Barcelona

Notícies

La Galeria Marlborough inaugura nova seu a Barcelona

bonart barcelona - 25/05/14
Anunci_Ampudiathumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Galeria Marlborough inaugura el 29 de maig la seva nova seu a Barcelona (carrer Enric Granados, 68) amb una exposició de pintures, escultures i collages recents de Manolo Valdés.? L'artista reprèn la Història de l'Art fixant-se en el llegat de mestres com Velázquez, Picasso o Matisse per inspirar-se, com a pretext, i concebre les seves noves creacions. Valdés mostra una sensibilitat única en l'exploració de la matèria, es fixa en la policromia natural d'aquesta i en els seus accidents. Realitza les escultures a partir d'una àmplia gamma de materials com ara el bronze, el llautó, l'alumini, l'alabastre i el ferro. La mostra es podrà veure fins al 13 de setembre del 2014.

Les quatre pintures que formaran part de l'exposició són retrats en els quals s'estableix un contrast entre les riques i vibrants pinzellades i l'expressiva textura de l'arpillera.

Els caps que es podran veure a la mostra es componen de dues peces complementàries. D'una banda, el crani, format per una massa compacta que defineix la cara i, per l'altra, el tocat o cabellera, molt més volàtil i aparentment lleuger. Els tocats es configuren a partir de formes seductores i dinàmiques que varien composant estructures de falgueres de fulles, papallones o ventalls en remolí.

Els collage ens ofereixen la faceta més subtil i lírica de l’artista, fins i tot en l'ús de grans formats. Valdés atorga protagonisme a figures que en l'obra de referència apareixien en segon pla. Dibuixa atentament el contorn exterior d'un rostre o un perfil als què sempre priva dels seus trets facials. Les línies fines d'aparent senzillesa que els defineixen contrasten amb la rica decoració dels seus vestits o complements i el fons pla de color. Manolo Valdés va néixer a València el 1942. Actualment és considerat un dels artistes contemporanis espanyols més importants en actiu. Va iniciar la seva formació el 1957 ingressant a l'Escola de Belles Arts de Sant Carles de la seva ciutat natal. La seva carrera s’inicia a principis dels anys 60, sent membre fundador d'Estampa Popular Valenciana (1964-1967) i, més tard, creant al costat de Rafael Solbes i Juan Antonio Toledo Equip Crònica, amb el qual va desenvolupar una important tasca durant 17 anys, fins a la mort de Rafael Solbes el 1981. A partir d'aquest moment, Valdés va començar una nova etapa professional en solitari, com a pintor, escultor, gravador i cartellista, participant en nombroses exposicions individuals i col·lectives.

A la imatge, "Helechos IV" de Manolo Valdés.

Et poden
Interessar
...