818x68-Bonart-IA

Exposicions

El Museu de la Vida Rural inaugura una exposició de fotografies de Jordi Belver

El Museu de la Vida Rural inaugura una exposició de fotografies de Jordi Belver
bonart l'espluga de francolí - 04/06/14
El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí inaugurarà el 6 de juny, a les set de la tarda, l’exposició Mirada i gest. 50 artistes, del fotògraf barceloní Jordi Belver. Intervindran en l’acte d’inauguració l’autor de les fotografies; la directora de Cultura de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Marga Viza; i el director del Museu de la Vida Rural, Ramon Rosich. L’exposició es podrà visitar a la Sala Maria Font fins el dia 20 de juliol.

Jordi Belver (Barcelona, 1950) s’ha dedicat especialment a la fotografia d’arquitectura i d’artistes. L’exposició del MVR recull una selecció de cinquanta retrats d’artistes realitzats al llarg de 30 anys per a La Vanguardia. Originàriament acompanyaven els articles del crític d’art Daniel Giralt-Miracle, que també participa en l’exposició amb uns escrits breus i intensos en què perfila, amb dues pinzellades, els artistes. Dalí, Chillida, Miró, Montserrat Gudiol, Brossa, Perico Pastor, Barceló, Tàpies, Alfaro, Perejaume i un llarg etcètera, dins el qual hi trobem la majoria dels protagonistes de la cultura i l’art de la segona meitat del segle XX, formen part de l’exposició.

Pel que fa al recull de les fotografies “cap d’elles no ha estat triada només pel seu valor estètic o documental, tampoc no pretenen presentar la cara més agradosa o popular dels artistes, sinó mostrar algun tret de la seva personalitat, aquell que més ens va atreure, perquè són retrats d’artistes amb qui hem parlat, que hem conegut en el seu ambient, que hem vist treballar i que, en Jordi Belver amb la imatge i jo amb la paraula, hem intentat reflectir per compartir l’instant viscut amb tots vosaltres”, en diu Giralt-Miracle.
bonart-1_1La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...