DP_Bonart-1280x150px

Exposicions

El fotògraf Frank Horvat exposa la seva mirada sobre la Catalunya del 2000 al Centre Cultural Terrassa

El fotògraf Frank Horvat exposa la seva mirada sobre la Catalunya del 2000 al Centre Cultural Terrassa
bonart terrassa - 09/10/19

L’exposició Homenatge a Catalunya fou l’encàrrec que Antoni Vila Casas va fer al prestigiós fotògraf internacional Frank Horvat (Abbazia, 1928). El projecte havia de copsar la Catalunya de la primera dècada del 2000; la Barcelona plural i oberta al món, la Girona mil·lenària, les terres de l’Ebre, les muntanyes dels Pirineus o el Cadaqués de Dalí dibuixen entre paisatges, monuments, personatges del món de la cultura i ciutadans anònims, un heterodox calidoscopi vivencial de la cultura catalana.

Dividida en quatre seccions: ‘Tradicions, costums i hàbits’, ‘Gestos, mirades i somriures’, ‘Rastres, textures i paraules’ i ‘Absències, silencis i aromes’. La mostra incideix en tots aquells elements que pertanyen a la nostra quotidianitat i que l’artista, a través de la seva mirada, precisa i subtil, transforma en relat. L’exposició està comissariada per Natàlia Chocarro, directora d’art de la Fundació Vilacasas.

En paraules d’Antoni Vila Casas, ‘Horvat aconsegueix amb les seves instantànies tot allò que se’ns escapa en el contacte directe. Precís i subtil, genera imatges que actuen com un procés de coneixement, en aquest cas el d’una cultura —la catalana—, però de vegades sap transportar-les cap a un altre punt on tot es deté per expressar només la càrrega humana’.

Frank Horvat ( Abbazia, Itàlia, 1928) és un reconegut fotògraf que va consagrar-se, durant els anys 50 i 60, en el gènere de la fotografia de moda contribuint a popularitzar-ne el nom a través de col·laboracions per a una llarga llista de revistes en què va renovar el gènere de manera evident tot aplicant tècniques i estratègies procedents del fotoperiodisme.

A la imatge, detall d'una fotografia de Frank Horvat.
banner-oro-180x180SS_Bonart-1280x150px

Et poden
Interessar
...

0224-banner-bonart-MetgeRural-1280x107px