Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Notícies

Arriba la Bianyal 2019

Arriba la Bianyal 2019
La Bianyal 2019 és un itinerari cultural, organitzat per l’Ajuntament de la Vall de Bianya i l’Associació Binari, que focalitza el seu interès en una sèrie d’intervencions artístiques efímeres dutes a terme en espais d’interès patrimonial de la Vall de Bianya. Amb aquest punt de partida, es realitza un recorregut que ofereix una oportunitat de posar en valor elements d’elevat interès històric, arquitectònic i natural d’una part significativa d’aquest municipi. Es tracta, doncs, d’una iniciativa que afegeix a una tradicional ruta guiada patrimonial la possibilitat única d’acompanyar-ho amb instal·lacions artístiques.

La Bianyal és un singular punt de trobada entre modernitat i patrimoni en un entorn privilegiat, pensat per a tots els públics. És la sisena edició d’una proposta que –malgrat la seva curta trajectòria– ja ha estat mereixedora del Premi de l’Associació Catalana de Crítics d’Art de Catalunya 2018, en la categoria d’Espais i iniciatives.

Enguany es durà a terme un recorregut circular que, partint del punt de trobada –la casa de colònies de la Coromina-, accedirà a la vall de la riera de Santa Llúcia per visitar l’església de Sant Pere Despuig, continuarà fins al mas Sobeies, l’església de Sant Andreu de Socarrats, la de Sant Martí del Clot i es retornarà al punt inicial. 

En aquesta edició, el mas Sobeies (o Socarrats) serà un dels punts centrals per una doble motivació: per una banda, serà una bona ocasió per donar a conèixer un important casal històric (heretat recentment per l’ajuntament de la Vall de Bianya, gràcies a la donació del seu anterior propietari Amadeu Mestres Aula) i, per l’altra, acollirà bona part de les intervencions dels artistes que han treballat a partir del passat, l’arquitectura i l’ambientació de l’edifici. Una altra novetat destacada és que, a les col·laboracions habituals amb el festival Lluèrnia i el festival elMini, s’hi afegeix la coproducció del projecte d’Irene Solà amb la Cooperativa Cultural Rizoma (una proposta que es desenvolupa de forma simultània a l’espai expositiu de Rizoma, a Celrà, i a la Bianyal), i el de Mar Serinyà amb que presenta el resultat de la seva residència en el programa ÜdelBac (un programa d’activitats que es desenvolupa a la Vall del Bac). 
MG_Bonart-180x180pxthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...