BONART-817x68px-Màscara
Paisatges costaners i fluvials d\'Elger Esser al Casal Solleric

Exposicions

Paisatges costaners i fluvials d'Elger Esser al Casal Solleric

bonart palma - 15/06/14
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021EKHO_banner180x180
El Casal Solleric de Palma presenta, del 22 de maig al 20 de juliol, l’obra del fotògraf alemany Elger Esser, especialitzat en paisatges costaners i fluvials i, en menor mesura, de vedutte.

Elger Esser és un dels més coneguts i respectats fotògrafs a Alemanya. Les seves obres són presents en les col·leccions dels principals museus i galeries de Nova York, París o Amsterdam.

Els gèneres clàssics de veduttes i el paisatge són temes centrals en l’obra fotogràfica d’Esser.

Les seves imatges parteixen d’una coloració monocromàtica, combinada per una predilecció per difuminar la il·luminació uniforme.

Les composicions d’escenes i de moments mostren contínues línies de tensió entre microestructures i macroestructures. Aquest fet és un element característic de l’obra d’Esser.

Sensible i precís en la seva observació, Esser busca en el seu entorn aquells moments que revelen el caràcter essencial i l’estat d’ànim d’un paisatge.

És fàcil trobar en les fotografies d’Esser freqüents associacions amb la literatura de viatges del segle XIX. La seva nova sèrie s’ocupa en un major grau de la fusió de la fotografia en la pintura.

Les fotografies d’Esser contribueixen a fer que l’espectador prengui consciència que els aquàtics paisatges que mira són construccions culturals. Sense renunciar als seus valors estètics i emocionals.

A la imatge, "Sant Joan Lohitzune"  d'Elger Esser.

Et poden
Interessar
...