BannerFCC_Bonart
Bòlit Residència Girona creativa presenta el projecte d’Andrés Senra

Notícies

Bòlit Residència Girona creativa presenta el projecte d’Andrés Senra

bonart girona - 25/06/14
La-Galeria-201602-recursGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
El Bòlit Residència Girona Creativa presenta el dia 26 de juny a les 18 h.  el projecte de residència: Andrés Senra. L’acte tindrà lloc a Bòlit_StNicolau.

Bòlit Residència Girona Creativa és un programa de residències creatives adreçat a l'intercanvi d'artistes a nivell nacional i internacional. Aquest projecte neix amb un doble objectiu, d'una banda, vol facilitar l'acollida i el treball d'artistes en el context i, de l'altra, promoure la mobilitat internacional dels creadors locals.

El programa es concreta en l'adequació d'un espai per a residència, ubicat al barri de Sant Pere, així com en l'obertura de diferents convocatòries per ocupar-lo, que oferiran la possibilitat d'intercanvi de projectes amb altres centres nacionals, de l'Estat i internacionals que disposin de residències per a artistes.

Actualment, hi ha quatre convocatòries obertes fins al 30 de juny: producció i creació d’un projecte en vídeo que suposi una lectura artística contemporània del patrimoni cultural de la ciutat; creació als espais de residència amb conveni d’intercanvi amb el Bòlit: Addaya, Centre d’Art Contemporani d’Alaró (Mallorca) i Centre d’Art 1646 de la Haia (Holanda); videomapping, en col·laboració amb el Festival Internacional de Mapping de Girona, i una darrera adreçada a projectes creatius, de recerca o d’investigació en arts visuals, de lliure elecció.

Mentre aquestes convocatòries es resolen s’ha convidat dos dels artistes de l’exposició “Corrent continu. Lectures de paisatges”, que es pot veure aquests dies al Bòlit_StNicolau, a fer una residència creativa d’un mes cadascun. Així, i gràcies a un conveni amb Addaya Centre d’Art Contemporani, que és el coproductor de l’exposició, s’ha decidit que Andrés Senra ocupi l’espai de treball el mes de juny i Tomás Pizá al llarg del mes de juliol.

El projecte en el qual treballa Andrés Senra (Brasil, 1968) proposa un diàleg amb l’entorn urbà, social i arquitectònic des de la particular perspectiva d’un artista en residència, algú que se situa en el fràgil equilibri entre un habitant de la ciutat per un període de temps curt i el viatger ocasional. L’artista investiga la percepció de la ciutat com a espai mental amb el seu potencial per construir una memòria que es troba fragmentada, la relació de l’arquitectura i el paisatge amb el cos i la deriva d’un flanêur contemporani en una ciutat que ha entrat a formar part del fenomen creixent del turisme Aquesta deriva li permet treballar en la producció d’un vídeo que presenta un mapa emocional en relació amb icones, símbols i llocs geogràfics, fet des de la poètica, la fotografia i la performance.

Et poden
Interessar
...