FCC-Segell-banner4
Jordi Pagès homenatja Joan Brossa al Club Wagner

Exposicions

Jordi Pagès homenatja Joan Brossa al Club Wagner

Baner_Subirachs_Bonart_360x356Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Aquest mes d’octubre, el Club Wagner, al carrer València, 209, de Barcelona, se suma a les commemoracions de l’aniversari Brossa, dedicant-li una exposició i dues sessions en relació a Wagner. wAgner À lA brossA-El Carrer de Wagner s’inaugurà el dimarts 8, mentre que el dia 14 podrem gaudir de la multiciplinarietat del poeta, amb els comentaris de Jordi Pagès a les seves pròpies obres dedicades a Brossa, el recitat de poesies per part de Joan Vigó l’exègesi de poemes visuals per part de l’arquitecta Carme Arianoutsos Crespí, i un disseny de la personalitat artística del mestre a través de Josep Vilaseca, qui va ser el seu barber i amb qui va compartir experiències estètiques inoblidables.

L’homenatge es completa amb la conferència “Brossa o El cor alat”, de Glòria Bordons, acadèmica especialista en el poeta, que el dia 23 d'octubre ens situarà en el primer Brossa i l’activitat barcelonina dels anys 40 del segle XX, amb Dau al Set.

L’exposició wAgner À lA brossA-El Carrer de Wagner, que es podrà visitar tot mes d’octubre, i compta amb impressions facsímils de les obres de Brossa dedicades a Wagner i a la música: Serigrafia sobre paper Geller Guarro (Piano amb lletres), de 1982, Poema visual (ombra de Wagner), de 1982, Poema visual (Volkswagner), de 1988 i Poema visual (S amb pentagrama), de 1988. A més, el Club Wagner Barcelona exposa, gràcies a la gentilesa del mestre Josep Maria Mestres Quadreny, el llibre d’artista El Carrer de Wagner, escrit i dissenyat per Brossa i Tàpies, una peça de col.leccionista que no podia faltar en aquesta ocasió. Per la seva banda, el pintor Jordi Pagès ofereix la seva suite Maritunga orinupa, Maratunga xuripà (90×70), inspirada en el poema Romancets del dragolí (1948), de Joan Brossa.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021