Expo Josep Coll 2022 baner
Medinyà recorda Modest Prats

Notícies

Medinyà recorda Modest Prats

bonart medinyà - 10/07/14
La-Galeria-201602-recursBanner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Ha tingut lloc a Medinyà l'acte de reconeixement que el poble ha volgut fer a Modest Prats, el capellà, filòleg i teòleg que va fer de rector del municipi durant molts anys i que és autor del llibre Homilies de Medinyà. A l’acte, que ha dut el títol «Medinyà recorda Modest Prats», amics i coneixedors de la vida i la trajectòria de Modest Prats hi han aportat el seu particular punt de vista. A més, la Revista de Girona també s'ha sumat a a aquest homenatge, ja que hi coincideix amb el dossier «Modest Prats, dotze visions», publicat en el darrer número de la revista.

Coordinat per Josep Maria Fonalleras, el dossier «és un calidoscopi que ens permet contemplar l'evocació personal i la certificació de la vàlua del seu llegat intel·lectual». De fet, aquest és també el propòsit de l'homenatge que s'ha organitzat a Medinyà: «L'acumulació de testimonis sobre la seva vida i la seva persona» per aportar-nos un «coneixement cert del seu tarannà, de les seves dèries, del seu compromís religiós, cívic i cultural».

L'acte s'ha celebrat al local social de Medinyà, i hi han intervingut Salomó Marquès, pedagog; Guillem Terribas, activista cultural; Margarida Falgàs, professora d'educació de la UdG; Josep Maria Fonalleras, escriptor i coordinador del dossier de la Revista de Girona, i Xavier Cortadellas, director de la mateixa revista. També hi han estat presents el diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona, Antoni Solà; i l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa.

Fotos: Eddy Kelele.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura