FCC-Segell-banner4
Festival Panoràmic de cinema i fotografia a Rocaumbert

Exposicions

Festival Panoràmic de cinema i fotografia a Rocaumbert

Nial nou-180x178220317_Verdu_Bonart-180x180
Del 17 al 20 d'octubre de 2019, Rocaumbert de Granollers acull el Festival Panoràmic de cinema i fotografia. El Festival explora la relació entre el cinema i la fotografia, i en l'edició d'enguany la temàtica gira a l'entorn de la colonització de l'espai.

En la ponència inaugural, el fotògraf Joan Fontcuberta i l’astrofísic Guillem Anglada-Escudé (qui lidera l’equip que el 2016 va descobrir Proxima b, l’exoplaneta potencialment habitable més pròxim a la Terra) ens parlaran del concepte d’enguany. Amb el títol “Última Thule: la colonització de l’espai” es fa honor a les imatges que ens han arribat aquest 2019 de l’objecte més llunyà del sistema solar mai observat. També tindrem la oportunitat d’escoltar Carlos González Pintado, l’enginyer que va transmetre a la NASA dels Estats Units d’Amèrica la confirmació de l’arribada a la Lluna de l’Apollo 11. González ens explicarà perquè l’estació espacial de Madrid va ser la primera a assabentar-se de l’allunatge, abans hi tot que el president Nixon. I entre d’altres propostes, la periodista Marta Roqueta impartirà una conferència sobre ciència ficció feminista a través del personatge d’animació Steven de la sèrie de Cartoon Network Steven Universe.

Aquest any els més joves tindran la oportunitat de gaudir el Panoràmic amb un taller de coets i un d’observació dels planetes Júpiter i Saturn gràcies a l’Associació Astronòmica de Sabadell. Al Museu de Ciències Naturals podran conèixer la història de la reina Cassiopea i la princesa Andròmeda, dues constel·lacions de l’hemisferi nord. També hi haurà pel·lícules per ells com A grand Day out, l’aventura lunar dels divertits personatges de plastilina Wallace & Gromit i l’empresa Rex Arcade instal·larà màquines de matar marcians que també faran xalar els més grans.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1