FCC-Segell-banner4
Una exposició al Palau Robert redescobreix i interpreta el Romànic català

Exposicions

Una exposició al Palau Robert redescobreix i interpreta el Romànic català

bonart barcelona - 04/09/14
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Una exposició itinerant que inicia el recorregut al Palau Robert permet redescobrir i interpretar el Romànic català, patrimoni molt important en la història de Catalunya i Europa,  mitjançant recursos audiovisuals i interactius a partir del 9 de setembre. La mostra es pot visitar del 9 de setembre a l'11 de gener de 2015, a la Sala 3.

La mostra “Temps del Romànic. Art, vida i consciència”, que té com a comissaris Marc Sureda, conservador del Museu Episcopal de Vic, i Sílvia Bravo, fa viatjar l'espectador un miler d'anys enrere per tal que vegi, escolti, olori i, en definitiva, entengui com eren les persones darrereles pedres, els poderosos eclesiàstics i els senyors. La mostra també permet copsar l’estètica d’una època, els avenços tècnics i la innovació del conjunt del Romànic: un element patrimonial únic, singular,  dins i fora del nostre país. Després del Palau Robert, començarà un itineració per diverses ciutats de Catalunya.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, inaugurarà l’exposició el dilluns 8 de setembre, a les 19.30 hores, al Jardí del Palau Robert. També hi assistiran la directora general adjunta de l’Obra Social “la Caixa”, Elisa Duran; el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i els dos comissaris.

El Departament de Cultura i l’Obra Social ”la Caixa” i  han organitzat la mostra en el marc del programa Romànic Obert, una línia d’actuació iniciada el2009 per ambdues entitats per a la conservació del patrimoni arquitectònic català.

A les imatges, a dalt, Tapís de la Creació. Ca. 1100. Capítol de la catedral de Girona. © CRBMC Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (fotògrafs: Carles Aymerich Barba / Ramón Maroto Genover). Departament de Cultura. A sota, Maiestas Domini de Sant Climent de Taüll. Ca. 1137. © Museu Nacional d’Art de Catalunya (fotògrafs: Calveras/Mérida/Sagristà).

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura