FCC-Segell-banner4
“1714: el català ahir, avui i demà” a la Sala Galà i a la Biblioteca

Exposicions

“1714: el català ahir, avui i demà” a la Sala Galà i a la Biblioteca

bonart cassà de la selva - 08/09/14
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
L’exposició 1714: El català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula es podrà visitar a la Sala Galà i a la Biblioteca de Cassà de la Selva fins a mitjan de setembre. L'exposició, amb continguts lligats a les iniciatives de commemoració del Tricentenari, pretén mostrar les conseqüències que va tenir per a la llengua catalana la implantació de la monarquia borbònica i posar de manifest les prohibicions per a l'ús del català al llarg de gairebé 300 anys.

A més dels apunts històrics, l'exposició incorpora continguts sociolingüístics que fomenten el respecte per totes les llengües, es posa de manifest la fidelitat dels parlants que fan servir i transmeten la llengua, així com la responsabilitat de les institucions com a garants de la seva defensa i conservació.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88