970x250_appec2021
La Fundació Arranz-Bravo celebra el cinquè aniversari

Notícies

La Fundació Arranz-Bravo celebra el cinquè aniversari

bonart l'hospitalet de llobregat - 11/09/14
Baner_Claramunt_Bonart_360x356Peral_Banner-Bonart_180x180
Inaugurada el setembre del 2009, la fundació Arranz-Bravo de L’Hospitalet celebra el seu cinquè aniversari amb un nutrit programa d’activitats artístiques i educatives. El tret de sortida el donarà l’ exposició col.lectiva FAB: 5 anys (inauguració, el 2 d'octubre a les 20 h.) protagonitzada pels 10 artistes que han exposat individualment a la fundació fins a la present data. Tots hi participen amb obra contemporània inèdita: Mesa, Cormand, Gelabert, Arranz-Bravo, Arribas i Tampanelli amb la seva darrera obra pictòrica; Consetti i Laura Ariño amb obra escultòrica de gran format pel pati de la fundació; Jordi Abelló presenta un dels seus darrers treballs: Com pinta el temps;  i finalment Xavier Gonzàlez Arnau col.laborarà amb una performance el dia de la inauguració amb una acció de la Colla Castellera de L’Hospitalet al  ritme del DjA1G.

Durant l’exposició, que es podrà visitar fins al 2 de novembre, també es presentarà una edició especial dels 5 anys: una memòria il.lustrada amb totes les activitats artístiques, educatives i d’art urbà que s’han dut a terme durant els cinc anys d’activitat. Alhora es farà la presentació de la nova pàgina web de la fundació, dissenyada per Vellut

Al llarg de la temporada expositiva la fundació durà a terme diverses activitats per a commemorar els 5 anys, les quals es divideixen en tres àmbits: projectes expositius, projectes educatius i projectes urbans.

Entre els projecte expositius, en destaquem 4: el 6 de novembre l’artista i crític Daniel Gasol, fundador d’Oficina 36, presentarà el projecte Escenaris de Realitat (Re)ficcionada, amb els artistes Juli Martí, Federico Garcia Trujillo, Adrian Montengro. El gener s’inaugurarà l’exposició de l’artista Fernando M. Romero (Córdoba, 1978), en el que suposa la seva primera acció a Catalunya, i comptarà amb la intervenció del crític d’art Sema DaCosta. El febrer s’obrirà amb gran exposició de pintura d’Arranz-Bravo: Magnus, on s’exposarà tota la obra inèdita de gran format del període 2004-2014, elaborada, en bona part, al nou taller dissenyat per Jordi Garcés. La mostra, coproduïda pel Centre Cultural de Terrassa, s’inaugurarà el 12 de febrer a Terrassa i el 26 de març al Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet+Fundació Arranz-Bravo. Finalment el mes de juny es tancarà el curs expositiu dels cinquè aniversari amb el projecte del guanyador del Premi d’Arts Visuals Arranz Bravo 2014: David Lorente, amb la participació comissarial dels alumnes de Crítica d’Art de Pilar Bonet: David Martrat, Montse Liz i Mar Esteve.

Des de l’àmbit educatiu –una de les línies de treball centrals de la fundació- a la primavera es presentaran els projectes artístics i educatius treballats durant tot l’any amb els artistes Pere Llobera i Miquel Gelabert, amb escoles i centres d’adults de la ciutat de L’Hospitalet, dins els programes Apropa’t a l’Art i Art als Murs.

Finalment, com a projectes urbans, dos artistes de la casa: Laura Ariño (Octubre-febrer, amb l’obra Omphalos) i Fernando Romero (Març-setembre) realitzaran dues intervencions sobre la plataforma Sculpture’s Corner que la fundació disposa a la plaça Europa de L’Hospitalet.

Et poden
Interessar
...