970x250_appec2021
\

Exposicions

"El Greco i la pintura moderna" al Museu del Prado

bonart madrid - 13/09/14
La-Galeria-201602-recursEude, generic
L’exposició El Greco i la pintura moderna, que es fa al Museu del Prado, forma part del programa d’exposicions commemoratiu del quart centenari de la mort de l’artista.

La mostra estudia l’empremta dels temes i estils conreats pel Greco (Domenikos Theotokopoulos, 1541-1614) en la producció de creadors fonamentals de l’art, des de finals del XIX al XX, com ara Manet, Cézanne, Picasso, Modigliani, Chagall, Kokoschka, Saura o Pollock.

La influència del Greco és molt visible sobre Édouard Manet, que el 1865 va veure les seves obres a Madrid i Toledo, i Paul Cézanne, que el 1882 va copiar la Dama de l’ermini.

També va interessar a alguns artistes espanyols, com ara Marià Fortuny i Ricardo de Madrazo, que van apreciar la riquesa i la frescor del seu colorit; igual que altres artistes que van visitar l’Estat espanyol, entre aquests el nord-americà William Merritt Chase.

Un capítol essencial de l’exposició se centra en les aproximacions de Picasso a l’obra del Greco, al qual el malagueny va dedicar diversos dibuixos i a qui va evocar també en la seva Enterrament de Casagemas (L’enterrament del senyor d’Orgaz) i L’àpat frugal (les mans dels paupèrrims comensals remeten a Sant Pere i Sant Pau.

La mostra es pot visitar fins al 5 d'octubre del 2014.

A la imatge, detall de La dama de l’ermini, ¿h. 1577-1579?. El Greco (atribuïda). Oli sobre llenç. 60x50 cm. Glasgow, Lent per Glasgow Life (Glasgow Museums) en nom del Glasgow City Council. Stirling Maxwell Collection, regal 1967.

Et poden
Interessar
...