BONART-817x68px-Màscara
Nova edició del cicle \

Notícies

Nova edició del cicle "Trobades amb..." al CaixaForum

180x180-1Nial nou-180x178
”la Caixa” presenta a CaixaForum Girona la nova temporada de Trobades amb…, el cicle de converses per conèixer de prop els creadors més destacats del panorama artístic actual i les seves trajectòries professionals.

El punt de partida d’aquest cicle és crear un espai de reunió una vegada al mes perquè artistes i creadors que han estat pioners en disciplines tan diverses com la fotografia, el disseny, la música, la il·lustració o l’àmbit audiovisual presentin els seus treballs, el seu recorregut professional i les seves experiències. D’aquesta forma, les sessions transcorren en un ambient informal i ofereixen l’oportunitat al públic d’acostar-s’hi per escoltar en primera persona els treballs dels artistes. 

Trobades amb és un projecte de ”la Caixa”, comissariat per Artsmoved, que es va iniciar el 2012 a CaixaForum Barcelona i que ara s’emmarca en el segell d’activitats Found!. Parteix de la convicció que calen espais d’escolta activa entre el públic i els creadors per promoure que la cultura sigui sempre una investigació en moviment constant. Des que es va crear, aquest format trencador s’ha consolidat com una cita imprescindible per a un públic compromès amb l’art en les seves múltiples formes, i per a aquesta temporada ha previst més d’una desena d’artistes a tots els centres CaixaForum.

El 17 d'octubre a les 19h, Trobades amb Lyona. Marta Puig (Barcelona 1975), més coneguda pel nom artístic de Lyona, és realitzadora i il·lustradora. Es va llicenciar en direcció a l’ESCAC i, des de llavors, ha realitzat més de 80 videoclips per grups com Love of Lesbian, Sidonie, Lori Meyers, Carlos Sadness i Amaral. L’any 2011 va publicar el seu primer llibre il·lustrat Yo mataré monstruos por ti, escrit pel cantant Santi Balmes. Ara ja n’ha publicat 15 més, entre els quals destaquen Mis primeros primeros besos, Mr. Garabato, Alyona i La revolta de Santa Jordina.  Lyona té múltiples facetes artístiques que l’han portada a tenir una bona legió de fans, com ho demostren els més de 117k de seguidors que té a les xarxes. Vindrà a CaixaForum després d’haver publicat el passat mes de setembre el llibre il·lustrat Sex-¡oh!, del que ja porta tres edicions i on pretén recuperar el plaer femení, a partir del tractament de temes com l’educació sexual, els drets, el feminisme i altres reivindicacions, explicant situacions que esdevenen massa quotidianes i que l’artista creu que s’han de desenterrar de les nostres vides. 

El 14 de novembre a les 19h. Trobades amb Lo siento. Borja Martínez (Barcelona, 1975) va fundar en solitari l’estudi Lo siento i des de llavors no ha fet més que créixer i obtenir reconeixements, com demostren els Premis Laus i Grand Laus atorgats pel Foment de les Arts i el Disseny. Actualment forma part d’un equip de sis persones que continuen treballant plegats en els camps del disseny corporatiu, la restauració, el packaging i el disseny d’exposicions. Ha realitzat projectes i dissenys per a clients com Audi, Museo Picasso, Roca, El Bulli, DHUB Museu del Disseny i CaixaForum, entre d’altres. La característica més particular del seu treball és l’aproximació física i material a les solucions gràfiques donant com a resultat un disseny en el qual la part gràfica i la industrial s’entrellacen per buscar els processos artesanals. 

El 12 de desembre a les 19h. Trobades amb Ricardo Cavolo (Salamanca, 1982). L'artista va créixer en un taller de pintura. Avui les seves il·lustracions omplen galeries i museus d’arreu del món. Des del seu taller a Barcelona, el seu art s’inspira en el folk, la cultura del tattoo, l’imaginari religiós europeu i l’art tribal. L’ús de la simetria i del simbolisme connecta amb un públic modern i un esperit lúdic. Al llarg de la seva carrera, la seva obra s’ha exhibit en sales i murals de tot el món, de París a Moscou, Mèxic DF i Hong Kong, entre altres llocs.

A la imatge, Lyona.

 
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...