banner-elscatala-817x88px
Priscilia Fernandes a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró

Exposicions

Priscilia Fernandes a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró

bonart barcelona - 18/09/14
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
Priscila Fernandes transforma l’Espai 13 en una aula per reflexionar a l’entorn d’una hipotètica educació artística de l’Escola Moderna de principis del segle XX.

L’exposició de l’artista portuguesa es pot veure del 19 de setembre al 8 de desembre de 2014 i obre el cicle Lesson 0, comissariat per Azotea (Ane Agirre i Juan Canela). El cicle de l’Espai 13 per a la temporada 2014-2015 reflexiona sobre l’estat de l’educació artística avui centrant-se en noves formes de transmissió del coneixement.

Priscila Fernandes parteix del llegat de Francesc Ferrer i Guàrdia, fundador de l’Escola Moderna, per qüestionar-se com seria l’educació artística en aquest corrent pedagògic si hagués arribat a desenvolupar-se. El punt de partida de l’exposició és el llibre editat per l’artista ¿Y el arte? The Book of Aesthetic Education of the Modern School, que manlleva el títol del darrer article del Butlletí de l’escola i dóna nom a l’exposició. La publicació, que recull textos sobre art anteriors a 1909, es reparteix a la sala d’exposició per ser consultat juntament amb altres publicacions de l’Escola.

La instal·lació de Priscila Fernandes és una aula que emplena l’Espai 13 amb el mobiliari i el material necessaris per a un programa educatiu, a més d’algunes reproduccions d’obres d’art i cartells i del llibre acabat de publicar. La seva instal·lació té una funció doble, ja que els elements exposats acolliran les activitats educatives vinculades al projecte; la disposició de les taules i les cadires variarà segons l’ús de l’espai.

El programa de mediació pedagògica de Lesson 0, Pedagogies de fricció, ofereix un curs de formació del professorat amb algunes sessions obertes al públic. Educadors, artistes i teòrics debatran sobre iniciatives de transformació pedagògica i sobre l’educació de les arts i la creativitat. Les activitats s’anuncien en l’espai expositiu amb una sèrie de cartells integrats a la instal·lació. A partir d’aquests debats, els docents participants generaran propostes educatives que portaran a terme des dels seus centres en relació amb les properes exposicions del cicle Lesson 0.

Lesson 0 és el cicle d’exposicions de l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró per a la temporada 2014-2015. Es tracta d’un projecte transversal, comissariat per Azotea (Ane Agirre i Juan Canela), que reflexiona sobre l’estat de l’educació artística en l’actualitat. El cicle consta de quatre projectes expositius signats per Priscila Fernandes, Rita Ponce de León, Anna Craycroft / Marc Vives en col·laboració amb Rivet i Eva Kotatkova. S’hi exploren, imaginen i assagen diferents formes d’aprenentatge i de relació amb l’espai d’exposició. Els quatre projectes s’activen a partir de Pedagogies de fricció, un programa de mediació pedagògica conduït per Aida Sánchez de Serdio, Cristian Añó (Sinapsis) i Rachel Fendler.

A la imatge, The Book of Aesthetic Education of the Modern School, llibre i cadires, 2014 de Priscila Fernandes.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells