BannerFCC_Bonart

Exposicions

"Nova Visió de l'Art Contemporani Xinès" a la Galeria Dolors Junyent

\
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014AA-bonart q
bonart - barcelona - 19/09/14
Del 15 de setembre al 27 de novembre la Galeria Dolors Junyent de Barcelona presenta Nova Visió de l’Art Contemporani Xinès. Amb aquesta exposició la galeria vol apropar i donar a conèixer l’art contemporani xinès.

A l’estiu del 2013, arrel de l’exposició a l’Arts Santa Mònica de “Pure Views-Transformacions de l’Art Contemporani Xinès”, és quan els responsables de la galeria varen considerar exhibir les seves creacions. Amb aquest propòsit ens varen reunir amb Lu Peng, una personalitat de l’art contemporani xinès, historiador i comissari d’exposicions presentades a Europa, Estats Units i  a la Xina.

Amb la col·laboració de la galeria L-Art Gallery de Chengdu,  gran  coneixedora dels artistes xinesos actuals, Dolors Junyent presenta obres dels pintors joves amb més projecció, així com d’autors que ja gaudeixen d’un gran  reconeixement i consolidació internacional. Tots ells es basen en les tradicions xineses i en l’origen de la seva cultura, i amb una tècnica molt elaborada expressen una gran sensibilitat.

A tot el món hi ha un redescobriment de l’art contemporani xinès. Concretament aquests artistes han estat presents en diferents manifestacions: una exposició al MET de Nova York, la invitació a ART Paris, el focus a l’Armory Show a Nova York, etc.

Els artistes i les artistes participants són: He Sen: A les seves obres hi trobem una reacció contra les normes, a la recerca d’una expressió personal amb investigació constant. Li Rui: Aporta a l’espectador el seu propi  món de silenci,  suprimint tots els trets socials de les persones i apropant-lo a un estat d’interioritat. Ma Lingli: Aquesta artista fa que de les seves obres es desprenguin unes noves experiències i gran gust estètic sobre seda. Quian Jiahua: Les tres obres que presenta aquesta artista, amb les formes geomètriques i símbols,  son característiques de la seva creació. They: Són dos artistes, Lai Shengyu i Yang Xiaogang. Les seves composicions estan properes al Pop Art i al realisme crític. Wang Jun: La  seva creació  experimental està  present en les tres obres exposades i la constatació de l’existència del seu propi desenvolupament. Xie Fan: Les seves obres sobre seda són una evolució de la pintura tradicional xinesa. Yang Mian: Trenca amb la limitació de la visió natural de les imatges i les relaciona amb els judicis bàsics que sostenen la civilització humana. Yang Xun: La captació de la llum és l’aspecte més característic d’aquest artista,  generant una sensació de placidesa. Zhang Tianjun: El paisatge és un dels temes principals de la seva creació. Entusiasta  de la pintura del paisatge tradicional  de  la època Song. Zhang Ya: Aquesta creadora amb les seves idees artístiques ofereix a l’art contemporani xinés un nou concepte experimental. Zhou Chunya: Pintor i escultor reconegut per les seves obres extraordinàriament coloristes en dos i tres dimensions.

Et poden
Interessar
...