MG_Bonart-1280x150p

Notícies

90.000 visitants han gaudit de "Víkings" al Museu Marítim

90.000 visitants han gaudit de \
bonart barcelona - 01/10/14
Víkings ha tancat les seves portes el 28 de setembre al Museu Marítim de Barcelona, tot arribant a la xifra de 90.000 visitants. En gairebé sis mesos –la mostra va inaugurar-se el 8 d’abril– ha rebut una mitjana de 530 persones diàries.

L’exposició ha estat la gran aposta de l’any 2014 del Museu Marítim de Barcelona (MMB). “Aquesta mostra és un excel·lent exemple de la nostra voluntat per treballar mes enllà del propi museu, tot aprofitant i col·laborant amb iniciatives europees que pretenen difondre el ric patrimoni cultural del vell continent i que encaixen en l’esperit de ser del Museu Marítim de Barcelona”, ha valorat el director de l’MMB, Roger Marcet.

Una altra xifra remarcable és la del públic escolar que ha passat per l’exposició: prop de 1.200 alumnes d’escoles i instituts d’arreu Catalunya han vist la mostra que ha comptat amb una rèplica d’un Gokstad, el vaixell funerari víking. “Ens satisfà la bona acollida de l’exposició per part de la comunitat educativa de Catalunya. S’han superat totes les expectatives”, ha assenyalat Mireia Mayolas, cap de l’Àrea d’Educació i Activitats de l’MMB.

Víkings s’acomiadava del Museu Marítim de Barcelona aquest cap de setmana amb una xerrada sobre la saga d'Eirik el roig, així com amb un darrer campament de recreació històrica víking, protagonitzat pel grup El Clan Hávamál, dirigit a un públic més familiar.

De fet, durant els mesos que el Museu ha acollit la mostra, s’hi han organitzat un ampli ventall d’activitats paral·leles per a tos els públics per tal d’aprofundir en la temàtica víking, des de les propostes més lúdiques, adreçades a un públic familiar i escolar, fins a les dirigides a altres col·lectius i un públic més expert. “Les activitats pedagògiques han donat un valor afegit a VÍKINGS i molta vida al Museu”, ha afegit Mayolas.

Gràcies a les visites guiades, més d’una cinquantena de grups organitzats des de centres escolars fins a col·lectius d’avis o persones amb discapacitat visual, prop de 1.400 persones han pogut aprofundir en la vida i cultura dels víkings.

Les propostes de caps de setmana i les adreçades als casals d’estiu també han comptat amb la confiança del públic. Les activitats han estat molt diverses: entre d’altres, han destacat el tallers “Drakar, el petit vaixell víking”, “El secret de les runes víking”, un curs de creació de joies víking, l’activitat “Arqueòlegs a bord”, i esdeveniments de caràcter familiar o festius com ara la festa Víkins Moritz, la inauguració infantil i familiar de la mostra o els campaments de recreació històrica.

L’exposició ha volgut mostrar la vida quotidiana i guerrera dels víkings i ha cercat trencar amb estereotips com ara que eren únicament un poble de saquejadors ferotges i que portaven cascs amb banyes. “Ens ha donat un nou coneixement de la cultura víking. Ens ha permès apropar-nos a la seva vida, a les seves creences, però sobretot ens ha permès descobrir els protagonistes reals, no sempre anònims, d’aquest poble. Un privilegi que no oblidarem”, ha manifestat Elvira Mata, coordinadora de la mostra.

La mostra Víkins, que deixa la ciutat comtal per instal·lar-se a partir del 17 d’octubre al Gallo-romains Museum de Tongeren (Bèlgica), ha inclòs més a 400 objectes originals procedents de l’Statens Historiska Museet d’Estocolm –alguns dels quals era la primera vegada que sortien de Suècia– i objectes de gran vàlua, com una pedra funerària de l’illa de Gotland (Suècia). I des de Bèlgica emprendrà la ruta bàltica per atracar el seu vaixell a l’Estonian Maritime Museum de Talinn (Estònia).
thumbnail_arranzbravo. general 04-20144_11_BonartCultural_180x180px_OK_29nov

Et poden
Interessar
...