banner-elscatala-817x88px
Lourdes Fisa a la Galeria Artèria

Exposicions

Lourdes Fisa a la Galeria Artèria

Ramon Casalé igualada - 06/10/14
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1220317_Verdu_Bonart-180x180
Amb el títol d’Eingang i Haus, 11-17, la pintora Lourdes Fisa presenta una exposició a la recent inaugurada galeria Artèria d’Igualada. Es tracta d’una invitació a entrar a la casa on s’evoquen diferents records i vivències de la seva estada a Alemanya poc abans de la caiguda del mur. Però la mostra la componen obres de diferents moments; o sigui, el públic hi trobarà pintures i gravats dels darrers 25 anys. El fet d’unir passat i present respon a una inquietud que l’artista porta a dins, com és el sentiment de llibertat i la desaparició d’una barrera que separava els dos pobles, que a banda d’altres aspectes compartien la mateixa cultura artística que tant va influenciar diverses generacions de creadors del segle XX.

En aquesta mostra, que es podrà veure fins al 26 d’octubre, Lourdes Fisa ha volgut donar la mateixa importància a la pintura i a l’obra gràfica, ja que totes dues són per a ella essencials per poder plasmar les seves preocupacions i reflexions sobre qüestions que sempre li han interessat, cas dels viatges, de l’espai com a element integrador i de la recerca de noves maneres d’expressió. La memòria històrica i la poesia de la paraula i del signe es fan evidents i necessàries en cadascuna de les seves composicions.

La creativitat d’aquestes propostes reafirmen la importància dels símbols com a elements distorsionadors de la realitat, una realitat que afecta el discurs narratiu enllaçant, com una mena de fil conductor, amb la part més conceptual del seu treball.

A la imatge, detall de Planetes sense mur I, 2014 de Lourdes Fisa.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]