1280x150CAT

Exposicions

Rafel G. Bianchi a la Llibreria Drac

Rafel G. Bianchi a la Llibreria Drac
bonart olot - 20/10/14
El 17 d’octubre, es va inaugurar l’exposició de Rafel G. Bianchi a la llibreria Drac d’Olot. En una primera intervenció en aquest mateix aparador, l’artista utilitzava la frase “Tornar a començar una vegada i una altra” i la convertia en un eslògan de reminiscències pop, gràcies a la similitud gràfica amb uns coneguts dibuixos animats dels estudis Warner Bros. Es tracta d’una afirmació de Lenin (recollida posteriorment pel conegut filòsof Slavoj Žižek ) que li servia per explicar la necessitat de mantenir l'estat revolucionari de forma permanent . En aquesta ocasió, l’artista borra la primera frase –tot deixant-ne el rastre físic al terra de l’aparador- i n’incorpora una altra de Beckett extreta de l’obra “Rumbo a peor”. Tal com deia Vila-Matas: “Estamos en pleno centro de uno de los motivos recurrentes de toda la obra de Beckett: el fracaso que trae consigo el lenguaje mismo y la necesidad, sin embargo, de seguir diciendo, de decir, pese a todo. Cuestión abordada, con decisiva profundidad de última hora, en el ya muy famoso párrafo de la escuálida y tardía Rumbo a peor, la obra maestra de su última etapa: "Todo de antes. Nada más jamás. Jamás probar. Jamás fracasar. Da igual. Prueba otra vez. Fracasa otra vez. Fracasa mejor".

“Tornar a començar una vegada i una altra” és la quarta intervenció del cicle d’exposicions que sota el títol genèric de “L’article” presenta propostes que posen en relació art i literatura. La mostra es podrà visitar fins al 23 de novembre. Està organitzada per l’Associació Binari i Llibreria Drac.

Rafel G. Bianchi (Olot, 1967). Es va llicenciar en pintura l’any 1992 a la Universitat de Barcelona. Te un Postgrau sobre “L’obra gràfica avui. De l’empremta gravada a l’empremta digital” i un Doctorat en “La pintura a l’era digital” (2002). Actualment combina la docència a la Universitat de Barcelona amb diversos projectes artístics. Forma part de la nòmina d’artistes de la Galeria Nogueras Blanchard. Ha exposat de forma individual a Ca l’Arenas (Mataró, 2013), CGAC (Santiago de Compostel·la, 2012), Centre d’Arts Visuals (Amposta, 2011), Espai Montcada (Barcelona, 2007), Espai ZER01 (Olot, 2003), etc. I de forma col·lectiva al MACBA (Barcelona, 2014), Centre d’Art la Panera (Lleida, 2011), CA2M (Móstoles, 2010), Artium (Vitòria, 2009), Bloomberg Space (Londres, 2007), Palais de Tokio (París, 2005), CAC (Málaga), MARCO (Vigo, 2003), etc.
Nial nou-180x178180x180-BONART-IA

Et poden
Interessar
...