970x250_appec2021
La Fundació Pilar i Joan Miró atorga les beques Pilar Juncosa 2014

Notícies

La Fundació Pilar i Joan Miró atorga les beques Pilar Juncosa 2014

bonart palma - 25/10/14
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Peral_Banner-Bonart_180x180
El tinent de batlle de Cultura i Esports, Fernando Gilet, i la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Elvira Cámara, han donat a conèixer els guanyadors de les quatre beques Pilar Juncosa 2014, destinades a promoure i difondre els valors creatius contemporanis, impulsant la formació de joves artistes en el seu compromís d’innovació i cerca de nous camins de creació.

Fernando Gilet i Elvira Cámara han confirmat el compromís i la voluntat de la Fundació de mantenir aquestes beques, al mateix temps que han animat els joves i els creadors a presentar-hi projectes nous en el camp de les arts.

En aquesta edició les beques s’han atorgat en els apartats de recerca sobre Miró i el seu context artistic-cultural; beca sobre un projecte artístic, beques de formació per a participar en els cursos dels tallers d’obra gràfica de Joan Miró i beques de formació artística en altres centres.

A la primera de les beques, dotada amb 4.000 euros, i que fa referència a la recerca sobre Miró i el seu context artístic cultural, s’han presentat 11 candidatures. El jurat ha decidit atorgar la beca a Ainize González García, llicenciada en Història de l’Art, i que ha presentat el projecte La subtil brutalitat de la matèria primera. Joan Miró i la ceràmica, idea que analitza el paper de la ceràmica en el conjunt general de l’obra de Joan Miró des d’una perspectiva ètica i social.

La beca corresponent al projecte d’Educació Artística està dotada amb 4.000 euros; s’hi han presentat 19 candidatures. El jurat ha atorgat el guardó al projecte presentat conjuntament per Cristina Llorente Toca, Pablo Amor Méndez, Mariantònia Oliver i Aina Pascual Silva, sota el títol Espai, dansa, arquitectura, emocions, projecte que analitza l’espai i les seves possibilitats.

La tercera de les beques dotada amb 1.000 euros, i a la qual s’han presentat 21 candidatures, fa referència a les beques de formació per a participar en els cursos dels tallers de l’obra gràfica de Joan Miró. En aquest apartat, la beca ha correspost a Andrea Olaiz García i a David de Felipe, amb un esment d’honor per Clara Català Bernabé.

La darrera de les beques Pilar Juncosa 2014, dotada amb 3.000 euros, fa referència a les beques de formació artística en altres centres, amb una beca de residència, formació i participació a la Casa Velázquez de Madrid, que ha estat atorgada al Manuel Blázquez Palacios amb el projecte Mi.límetro, i una segona beca de residència, formació i participació a l’Slade School of Fine Arts. University College London. De les 19 candidatures presentades, el jurat ha atorgat a Natalia Escudero López la beca d’experimentació a l’Slade School of Fine Artist.

A la imatge, Elvira Càmara i Fernando Gilet anunciant els guardons d’aquesta edició de beques Pilar Juncosa 2014.

Et poden
Interessar
...