818x68-Bonart-IA

Exposicions

“Estratègia de la precarietat” de Francesc Abad al Centre Cultural

“Estratègia de la precarietat” de Francesc Abad al Centre Cultural
bonart ripollet - 05/11/14
El Departament de Cultura presenta la mostra “Estratègia de la precarietat”, de Francesc Abad, al Centre Cultural de Ripollet en el marc del seu programa d’exposicions itinerants.

Produïda per ACVic Centre d’Arts Contemporànies i comissariada per Miquel Bardagil i Magdala Perpinyà, l’exposició mostra un recull de les darreres obres de Francesc Abad (Terrassa, 1944), considerat un dels pioners de l’anomenat art conceptual a Catalunya i un dels artistes contemporanis més destacats en actiu.

“Estratègia de la precarietat” és una exposició pensada com a epíleg de la trajectòria artística de Francesc Abad. La mostra fa un recorregut per les seves darreres obres fent balanç de la seva evolució artística. La mostra gira al voltant de quatre grans eixos d’investigació estètica que ens mostren allò que atreu i preocupa l’artista: la recuperació històrica i crítica del passat, la relectura constant del present, el concepte d’utopia en l’actualitat i la reivindicació que la indústria no ha de manar sobre els artistes, que han de viure al marge dels dictàmens economicistes, el capital i les ideologies.

Francesc Abad se’ns mostra com un artista convençut que l’art no pot canviar la societat, però sí incidir-hi des de la seva vessant d’eina de construcció social. En paraules dels comissaris de l’exposició “per l’artista, cal desenvolupar una estratègia de la precarietat, des de la qual, sigui possible la resistència i l’enfrontament”

El programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura ofereix exposicions itinerants als municipis amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.

El Centre Cultural de Ripollet serà el primer equipament cultural on es pot visitar l’exposició del 5 de novembre de 2014 a l’11 de gener de 2015. La mostra itinerarà posteriorment a la Sala Muncunill de Terrassa i a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès.

A la imatge, © Francesc Abad / Les costelles del segle (2011 – en procés).
Impremta Pages - banner-180x178inclassificables

Et poden
Interessar
...