FCC-Segell-banner4
El Carnaval de Roses 2015 ja té imatge

Notícies

El Carnaval de Roses 2015 ja té imatge

bonart roses - 18/11/14
Impremta Pages - banner-180x178Baner_Viladot_Bonart_360x356
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Carnaval i Festes, Joan Manel Fernández i l'il·lustrador Boris Mörker, han presentat a Roses el Cartell del Carnaval de Roses 2015. La composició creada per l'artista rosinc, ret homatge al primer cartell imprès a color amb motiu de la celebració de la festa del Carnestoltes al municipi, ara fa 30 anys, i incorpora nombrosos elements i personatges dels cartells que s'han anat succeïnt en el decurs d'aquests anys.

L’autor del cartell ha actualitzat el primer cartell de Carnaval de Roses imprès a color, el qual il·lustrava un grup de mariners a bord del vaixell “Santa Roses”. En el nou disseny realitzat per Mörker, la mateixa embarcació aplega els mateixos personatges, en aquesta ocasió disfressats amb roba i elements que fan una clara al·lusió als personatges i escenes plasmades en els diferents cartells que han il·lustrat el Carnaval de Roses al llarg d'aquests anys.

Així, entre aquests elements es troben referències al mariner amb un pop dissenyat per Joan Cardosa, al brau-Mickey Mouse d'Àlex Gifreu, al personatge creat per Òscar Nebreda, o al peix-penis del dibuixant JAP, entre altres nombroses referències a la cartelleria anterior, com gavines de colors, embarcacions, màscares, ànecs i pals de cucanyes, etc.

Un cartell, doncs, que a partir d'una embarcació farcida d'una estrambòtica i divertida tripulació, posa a rumb a Roses per gaudir de la seva festa més esbojarrada, proposant al mateix temps un divertit joc per descobrir personatges i anècdotes de carnavals anteriors.

Aquesta proposta serà la imatge omnipresent del Carnaval 2015 a Roses, ja que amb ella s’il·lustraran totes les campanyes i material promocional que l’Ajuntament realitza en cada edició per a la difusió d'aquesta festa, tant arreu de Catalunya com al sud de França. El material de merxandatge es composa de cartells, programes, revistes, samarretes, pins i davantals, que es posaran a disposició del públic a l’Oficina de Turisme de Roses pels volts de Carnaval.

De formació bàsicament autodidacta, Boris Mörker ha adquirit al llarg del temps un estil propi característic, marcat per l'humor i l'ús del format de còmic per a les seves il·lustracions. Ja va ser autor del cartell de Carnaval de l'edició 1993, així com col·laborador en la campanya “Per Carnaval no tot s'hi val” impulsada per l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Roses, amb qui també ha treballat impartint cursos de còmic per a joves.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68