FCC-Segell-banner4
“CCOO: 50 anys d’història de Catalunya” al Museu d’Història

Exposicions

“CCOO: 50 anys d’història de Catalunya” al Museu d’Història

bonart barcelona - 22/11/14
180x180Impremta Pages - banner-180x178
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, juntament amb el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Joan Carles Gallego; la secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura del sindicat, Montserrat Delgado; l’historiador Josep Fontana, i el director del Museu d’Història de Catalunya, Jusep Boya, van inaugurar l’exposició CCOO: 50 anys d’història de Catalunya (1964-2014). La mostra es podrà visitar fins al 20 de febrer del 2015.

L’exposició, que ha estat preparada per fer-la coincidir amb el actes de celebració del 50è aniversari de la fundació de Comissions Obreres de Catalunya, recull el paper que ha tingut aquest sindicat en la millora de les condicions de treball i de vida de la classe treballadora i l’aportació a la construcció de Catalunya al llarg de la seva història, des de la seva fundació el 20 de novembre de 1964.

Durant l'acte d'inauguració, el conseller de Cultura ha volgut destacar que “l’exposició ens permet ressaltar l’aportació de Comissions Obreres a l’articulació de la democràcia, la recuperació de la llibertat nacional i la generalització de la societat del benestar tal com l’entenem avui dia”. Mascarell ha afegit que “la creació de CCOO va resultar fonamental per a bastir un nou sindicalisme modern”.

L’exposició s’articula en tres àmbits. El primer fa referència al desafiament obrer ala dictadura franquista i recull les lluites per les llibertats que van des de 1964 a 1976. El segon àmbit fa referència a la construcció del sindicat i als esforços per a la consolidació de la democràcia i la conquesta de l’estat del benestar i s’inscriu enels anys que van de 1977 al 2007. El tercer àmbit correspon al sindicalisme de les diversitats dintre d’un món globalitzat i recull el període que va dels anys 2008 a l’actualitat.

Entre els aspectes més interessants de la mostra trobem un seguit d’objectes, documents i altres elements simbòlics que de ben segur atrauran l’atenció del visitant: un dels primers bonos d’afiliació a CCOO, una llista negra d’empresa, una maleta que va servir per passar documentació clandestina o cartells com el de ‘Defensem l’ensenyament públic, millorem les nostres condicions de treball’, entre d’altres. A més, al llarg dels mesos en què l’exposició estarà oberta al públic, s’organitzaran diferents conferències i actes i destaquen molt especialment les xerrades que tindran lloc a l’speakers’ corner ? un espai habilitat al tercer àmbit de l’exposició on es convida a la participació i al debat públics. S’hi convidaran experts universitaris en diferents temes relacionats amb l’exposició i els interessats podran sumar-s’hi i sentir-los asseguts en puffs o al terra tot fent una pausa en la seva visita.

A la imatge, detall del Cartell "Assemblea de Catalunya’, Antoni Tàpies, 1976, col·leccions CCOO de Catalunya (Col. AHCO) .

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1