FCC-Segell-banner4

Certàmens

El Gremi d'Antiquaris de Catalunya recupera la fira d'art modern i antic

bonart barcelona - 25/11/14
180x180Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
Després de tres anys sense cap saló d'antiquaris, Barcelona tornarà a celebrar una fira d'art modern i anticl'any 2015. Amb les sigles Fama, el Gremi d'Antiquaris de Catalunya ha decidit recuperar el saló, que en aquesta ocasió s'instal·larà a les Reials Drassanes de la ciutat comtal. Fama, la Fira d'Art Modern i Antic de Barcelona, se celebrarà del 4 al 8 de març de 2015 i reunirà una selecta mostra de mobiliari, pintura, escultura, joieria i ceràmica de prop de trenta expositors. També es podrà veure i comprar art africà, precolombí, oriental, peces d'arqueologia, monedes, etc. Ocuparà uns 2.000 m2 i s'exhibiran més d'un miler de peces.

Fama va dirigida a un públic heterogeni: des dels principals col·leccionistes, fins a gent sense possibilitats d'adquirir grans peces però amb interès per conèixer-les i valorar-les, passant per gent jove atreta per l'art i les antiguitats. Es convertirà en una excel·lent plataforma per a antiquaris i galeristes i una oportunitat per a professionals del sector i aficionats.

Segons el secretari del Gremi, Sergi Clavell, l'objectiu és "contribuir a la dinamització del mercat de l'art antic i modern i, també, divulgar el valor de l'extraordinari patrimoni que tenim en aquest país fora dels museus. També respon a la demanda del públic de tenir un esdeveniment central a Catalunya on es puguin veure les novetats que hi ha al mercat i contactar amb noves galeries i al desig de recuperar la que es va convertir en la millor fira d'art de tot l'Estat".

El Gremi, que ha renovat la seva junta en els últims tres anys, també vol adaptar el sector a un llenguatge més proper a les noves generacions. Per aquest motiu, ha ideat una fira amb una durada més curta, una mesura més assequible i una presentació més fresca i didàctica, que tindrà una qualitat major i un control més rigorós sobre les peces exposades.

Fama té com a antecedents les 36 edicions de la fira Antiquaris de Barcelona, un certamen de gran qualitat i prestigi i amb una llarga trajectòria, ja que va néixer l'any 1975. Va ser el degà del sector però va deixar de celebrar-se en l'any 2012. Ara un Gremi renovat, que compta amb la col·laboració de Vima Events, recupera una fira reclamada pel sector i que aposta per apropar-se a nous púbics.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]