FCC-Segell-banner4
Renoir, un dels grans protagonistes de Feriarte 2019

Renoir, un dels grans protagonistes de Feriarte 2019

bonart madrid - 21/10/19
180x180BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180

El pintor impressionista Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) serà un dels grans protagonistes de FERIARTE 2019 amb una obra que atraurà l'atenció dels clients i col·leccionistes: un nu femení datat al voltant de 1892.  La Fira d'Art i Antiguitats es celebra del 16 al 24 de novembre al pavelló 4 d'IFEMA.


Exposat a la fira en l'espai de Montagut Gallery, Nu couché és un oli sobre tela procedent d'una col·lecció particular a París que representa una figura d'esquena en actitud voluptuosa. La forma accentuada del maluc s'estén fins al pit i el braç emmarcant així el cap de la jove. El pintor limita la seva paleta a una gamma harmoniosa de tonalitats suaus i perlades on el llençol blanc accentua la lluminositat de la pell. També s'observa el moviment vibrant de les pinzellades del fons de tons molt subtils de verdeazul i porpra.  


El nu femení es considera el motiu de predilecció de Renoir, qui al llarg de la seva carrera es va envoltar de dones i va reflectir la seva delicadesa, sensibilitat i voluptuositat a través del seu pinzell. Durant la dècada de 1890 els seus models evoquen, segons el crític d'art Gustave Geffroy, "petits éssers instintius, al seu torn nenes i dones". Més tard, la seva obra guanyarà plenitud en la línia de Rubens i Tiziano.


Aquest petit format de Renoir (20x25,5 cm) il·lustra l'evolució cap a un estil pictòric més generós, en què l'artista desenvoluparà l'expressió del seu amor pel cos femení. El mestre francès no serà l'únic artista del qual podran gaudir els amants de la pintura visitar aquesta Fira. Noms propis de la història de l'art com Zurbarán, Sorolla, Rusiñol, Saura, Canogar, Millares, Miró i Dalí, entre d'altres, seran presents al saló.

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig