FCC-Segell-banner4
El febrer del 2015, la XIX Biennal d’Art Contemporani Català a Lleida

Exposicions

El febrer del 2015, la XIX Biennal d’Art Contemporani Català a Lleida

bonart lleida - 05/12/14
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Els Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, coorganitzen la Biennal d’Art Contemporani Català a Lleida, i tal i com ja han fet amb d’altres edicions, l’exposen al Claustre Hemeroteca de la Biblioteca Pública dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, ja que la seva voluntat és que aquesta mostra d’art jove itinerant pel país s’exposi en aquesta ciutat i que aquesta sigui una de les que formen part del recorregut itinerant. L'exposició s'inaugurarà el dia 3 de febrer del 2015.

Després d’una convocatòria àmpliament repartida de tot el territori català a la qual hi varen concórrer 68 artistes, el jurat va seleccionar vuit joves creadors com a exponents de les últimes tendències plàstiques a Catalunya. Amb aquests artistes es fa una mostra itinerant per diferents indrets del nostre país.

Els artistes són: Albert Arribas i Forcada, nascut a Barcelona, viu a Blanes. Carles Azcón i Jutglà, nascut a Canberra –Austràlia-, viu a Cardedeu. Xiana Gómez i Díaz, nascuda a Lugo, viu a Barcelona. Sergio Mesa i Fernández, neix i viu a Manresa. Míriam Rialp i Bonet, neix i viu a Santa Coloma de Queralt, Irene Solà i Sáez, nascuda a Vic, viu a Malla. Bernat Soler i Mañé, neix i viu a Vilanova i la Geltrú i Ruth Sòria i Vidal, nascuda a Santa Coloma de Gramenet, viu a Badalona.

El jurat format per Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo; Arnau Puig, crític d’art, historiador i filòsof; Dra. Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus, els ha escollit per la seva qualitat i excel·lència.

Les circumstàncies objectives i psicològiques actuals feien molt difícil poder mantindré viva aquesta Biennal, que és la més antiga de l’estat espanyol, però s’ha aconseguit tirar-la endavant amb el suport d’intel·lectuals i determinades administracions, públiques i privades, ja que s’ha considerat que l’art és un entramat que forma part de l’evolució de l’ésser humà, i més encara en aquests temps de crisi, on ens cal una reflexió dels valors.

Com a novetat d’aquest any, apostant per una obertura del procés i tot fent ús de les tecnologies al nostre abast, a l’exposició hi haurà una vídeo-instal·lació que permetrà consultar el total de les propostes que ha rebut la convocatòria i les obres seleccionades.

Cal destacar que la mostra actual ha evolucionat i s’ha adaptat a les noves tecnologies, de tal manera que tota la seva organització i coordinació s’està fent a través de les xarxes socials.

La Biennal d’Art Contemporani Català 2014 està organitzada per Canals-Galeria d’Art, amb la col·laboració del Museu i l’Ajuntament de Sant Cugat, i el suport de la Generalitat de Catalunya i d’altres institucions públiques i privades.

A les imatges, a dalt, Epojé d'Albert Arribas i a sota, Jerks Game d'Irne Solà.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021