FCC-Segell-banner4
La gestió de les imatges centra la trobada de la Xarxa Territorial de Museus

Notícies

La gestió de les imatges centra la trobada de la Xarxa Territorial de Museus

bonart girona - 15/12/14
Gif_Viladot_180x180_2Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
La gestió i difusió dels fons d’imatges ha centrat la darrera trobada de l’any de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques gironines, que aplega 28 equipaments. La jornada tècnica, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Girona i que ha estat organitzada per la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, ha anat a càrrec de l’equip tècnic d’INSPAI, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

Els tècnics d’INSPAI han exposat als participants aa  la jornada els principals criteris i procediments que regeixen la gestió de fons i col·leccions de fotografies: el tractament arxivístic, la gestió de les imatges digitals i l'ús i difusió de les imatges. La sessió ha conclòs amb la presentació del Servei d'Assessoraments Tècnics que INSPAI ofereix a ajuntaments i centres adscrits a l'Administració local.

En molts casos els museus disposen d'imatges que documenten les seves col·leccions, i alhora, com a centres gestors del patrimoni cultural, també custodien fons fotogràfics cedits per particulars. Així doncs, la correcta gestió d'aquestes imatges per tal de preservar-les en les condicions més adequades i poder oferir-les als ciutadans esdevé una tasca afegida a les encomanades.

“Treballar en grup, amb politiques en comú, ajuda a rendibilitzar i harmonitzar els museus gironins”, ha manifestat Xavier Soy, vicepresident i diputat de l’Àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social de la Diputació de Girona. A més, Soy ha recordat la importància d’aquest treball en xarxa, iniciat fa dos anys amb la Generalitat. “Ara estem recollint els fruits del treball en xarxa, d’aquesta connexió en temes bàsics, que ajuda a reforçar els museus i també la mateixa Diputació com a entitat integradora”, ha afegit Soy.

Durant l'any 2014 la Xarxa Territorial de Museus de la demarcació de Girona ha iniciat tres grans projectes comuns a tots els museus que l’integren: la implementació de les noves tecnologies en els equipaments i en el seu ús per a les activitats de creació de públics; l'adaptació de les accions perquè siguin accessibles a la majoria dels ciutadans, i la formació en documentació i gestió dels fons museístics de la demarcació. De cara a l’any 2015, la Xarxa de Museus té previst convocar la nova línia de subvencions per al foment de projectes culturals i, també, continuar treballant en els projectes mancomunats.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-