FCC-Segell-banner4
Els Premis GAC es concediran el 27 de gener al MACBA

Notícies

Els Premis GAC es concediran el 27 de gener al MACBA

bonart barcelona - 23/12/14
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021La-Galeria-201602-recurs
Els Premis GAC – VIII Nit del Galerisme, que es celebraran el 27 de gener de 2015 en el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), retran homenatge a l'artista Susana Solano en reconeixement a la seva trajectòria i al seu paper clau en la difusió de l'art (Premi honorífic Banc Sabadell). Susana Solano (Barcelona 1946) va estudiar en la Facultat de Belles arts de Barcelona, on va impartir classes. Ha participat en certàmens internacionals com Documenta de Kassel VIII i IX (1987 i 1992), XIX Biennal de Sao Paolo (1987), Skulptur Projekte en Münster (1987), Biennal de Venècia (1988 i 1993) i Carnegie Internacional de Pittsburg (1988). Va ser guardonada amb el Special Prize, atorgat per The Utsukushi-Ga-Hara Open Air Museum, a Tòquio (1985), amb el Premi Nacional de les Artes Plásticas del Ministerio de Cultura d'Espanya (1988), en 1996 va rebre el Premi CEOE a les Arts, i en el 2011 el Premi Tomás Francisco Prieto de la Real Casa de la Moneda. D'altra banda, ha col·laborat en diferents ocasions amb arquitectes per a projectes d'exterior: José Acebillo, Ignacio Linazasoro, Hans Hollein, Ignasi Sánchez Doménech, Rafael Moneo, Francisco Torres, Javier Romero i Guillermo Vázquez Consuegra.

Organitzats per les dues associacions de galeries d'art del país (el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i l'Associació d’Art Barcelona), els Premis GAC celebren la seva vuitena edició per cinquè any consecutiu al MACBA consolidant un esdeveniment que any rere any compte amb una àmplia representació de membres de l'art i la cultura.

El comitè organitzador dels Premis GAC està format per representants de les dues associacions de galeristes d'art de Catalunya i presidit per Ramon Sicart. Els Premis GAC volen ser un reconeixement a personalitats i agents culturals, que amb un coneixement i integració en el marc de l'art i el galerisme catalans, tinguin un paper destacat al mercat artístic i de la promoció d'artistes, tant emergents com ja consolidats, a nivell nacional i internacional. Els premis són una cita anual amb tots els sectors de la cultura en favor de la projecció de l'art i del galerisme com a sector de referència i de gran importància a la societat.

El jurat, que es renova cada any, està format per membres destacats de la cultura, entre els quals hi ha directors de museus, col·leccionistes i galeristes. Aquesta edició ha comptat amb Montse Aguer, directora de la Fundació Gal·la-Salvador Dalí de Figueres; Nora Ancarola, artista; Nekane Aramburu, directora d’És Baluard; Alicia Aza, col·leccionista; Harold Berg, col·leccionista; Jordi Bohigas, galerista; Joan Anton Maragall, galerista; Adrián Melis, artista; Rosa Pera, crítica d'art i Jaume Vidal, director de cultura i espectacles de diari El Punt/Avui.

Els guardons que componen els Premis GAC són: Premi a la galeria per la seva trajectòria; Premi a la galeria per la seva projecció internacional; Premi al col·leccionisme; Premi a la crítica; Premi al comissariat; Premi al mitjà de comunicació; Premi DKV a l'artista jove per la millor exposició a galeria i Premi a la millor exposició a galeria.

A la imatge, una obra de Susana Solano.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021