FCC-Segell-banner4
La sala García-Tornel acull “Temps Moderns”, del fotògraf Marc Llach

Exposicions

La sala García-Tornel acull “Temps Moderns”, del fotògraf Marc Llach

bonart blanes - 30/12/14
Banner-Flama-180x180px_v1-espBanerVictor04
La sala d’exposicions municipal M. Luisa García-Tornel allotja fins al 6 de gener del 2015 l’exposició Temps Moderns, del fotògraf blanenc Marc Llach. Organitzada amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, es tracta d’un reportatge fotogràfic format per 28 instantànies preses durant aquest any 2014, i han estat realitzades en zones industrials situades a les perifèries de Blanes i Girona.

Aquesta és la primera vegada que Temps Moderns s’exposa com a conjunt, tot i que algunes de les fotografies que integren la mostra ja s’han pogut veure exposades durant aquest any a Girona (Inund’art), Cagliari (Galeria d’Art Dda Factory) Olot (Biennal de fotografia), Barcelona (Stripart). Després del seu pas per Blanes, el reportatge fotogràfic viatjarà a l’antiga església de Castellfollit de la Roca, així com al Festival Mirades de Torroella de Montgrí.

Amb aquesta exposició, el fotògraf blanenc és la primera vegada que mostra el seu treball a la població on va néixer, una oportunitat que l’artista defineix com a molt engrescadora i estimulant. Així ho explica Marc Llach:“D’entrada, em fa molta il·lusió poder ensenyar el què faig a casa. Compartir una experiència així amb la família i els amics és molt enriquidor. Si a més a més pot contribuir a crear sinèrgies perquè els joves creadors locals també s’interessin en utilitzar les sales d’exposicions que hi ha a Blanes, i que sovint estan infravalorades, doncs encara molt millor!”.

Una mirada crítica a l’estètica de les zones industrials. Marc Llach es va plantejar la realització de les fotografies que formen part de l’exposició amb la vocació d’explorar i analitzar, des d’un punt de vista crític, l’estètica predominant a les zones industrials que envolten la majoria dels nostres pobles i ciutats. En aquest sentit, el fotògraf blanenc parteix de la base que aquestes perifèries modernes construïdes per la societat contemporània no deixen de ser un testimoni nítid dels propis valors que l’integren i –alhora- la defineixen.

En altres paraules, entén que formen part tant de la nostra història recent com del fet social i econòmic que en el seu temps van significar, ja que continuen marcant encara els trets de l’actual societat: “Aquestes perifèries modernes construïdes per la societat contemporània no deixen de ser un testimoni nítid dels valors d’aquesta. En aquests paisatges desolats podem palpar el control ferotge que exerceix la societat moderna en el seu entorn més immediat”.

Per al fotògraf, els paisatges industrials que ha captat a través de la seva càmera, transformats en art sota la seva mirada, son una prova més de la negativa pressió que pot arribar a exercir la humanitat en els entorns naturals: “La manipulació de l’home envers la natura es tradueix en aquest cas en uns espais sense personalitat, amb una certa estètica infantil, fruït d’un trencament unilateral amb l’espai natural. Podríem dir que la seva naturalesa esdevé mínima, projectant-se com un pobre reflex de les ciutats que les han vist créixer”.

Marc Llach, de Blanes al món. Nascut a Blanes l’any 1981, actualment viu i treballa a Girona, on fa de fotògraf freelance especialitzat en arquitectura i interiorisme. Es va iniciar en el món de la fotografia cursant el grau superior d’imatge a l’escola ITES de Barcelona. Posteriorment, es va especialitzar en fotografia d’arquitectura i interiorisme a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IFEC). Va ser llavors quan va començar a treballar per a diversos despatxos d’arquitectura de Catalunya i Andorra.

Paral·lelament als encàrrecs professionals, Marc Llach també elabora projectes personals en els quals el seu objectiu és reflexionar sobre els valors de les societats contemporànies a través dels paisatges que construeixen i/o els transformen. Precisament aquesta és la base sobre la que es mou l’exposició que es pot visitar aquests dies a Blanes, Temps Moderns.

Marc Llach publica regularment en mitjans de comunicació i blogs internacionals com Aint-Bad Magazine (Estats Units), Posi+ive Magazine (Alemanya), La Maison Wernt (França), Creative Boom (Regne Unit), Artcore Magazine (Grècia), etc. També ha participat en exposicions col·lectives a Olot, Girona, Barcelona i Cagliari.

Et poden
Interessar
...

817x68