MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

El MAMT presenta "Souls" d'Enric Llevat

El MAMT presenta \
bonart tarragona - 31/12/14
L’exposició Souls, comissariada per Eva Jove Casabella, ens permet reflexionar sobre els conceptes filosòfics que articulen l’obra d’Enric Llevat. Com explica la comissària, Llevat es mostra preocupat per la comunitat social i l’esdevenir col·lectiu. La seva base teòrica beu directament de Zygmunt Bauman i de la filosofia taoista. Uns conceptes que connecten amb la tècnica pictòrica que Llevat utilitza. Es pot visitar fins al 2 de febrer al Museu d'Art Modern de Tarragona.

Blancs, negres, línies depurades i l’experimentació constant amb la tècnica tradicional de la tinta xinesa configuren paisatges onírics i abstractes, també de colors, probablement inspirats i reinterpretats per la contemplació dels paisatges reals de Tarragona, Menorca o Escòcia.

“El meu treball es desenvolupa entre l’estudi de la línia i els suggeriments de la taca. Tracta d’estudiar noves formes i composicions, i crear nous mons, nous camins per explorar”, explica el mateix artista.

Sobre fons blancs, que accentuen els elements de la superfície, Llevat incorpora i fusiona color i volums. El color s’agrega amb tintes xineses de colors i els volums i textures s’aconsegueixen afegint més aigua en la seva comesa, variant la densitat de la tinta.

Així, doncs, trobem diferents gruixos i espessors de la tinta, que s’accentua i es pronuncia a les vores dels elements orgànics de cadascuna de les composicions.

Soul ens convida a reflexionar sobre l’essència de l’ésser humà i les seves motivacions més profundes, i s’allunya dels aspectes més superficials i materials. L’obra de Llevat ens recorda que el que importa és l’autèntica ànima de les coses.
180x180CATbonart-1_1

Et poden
Interessar
...