MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

Cinquena individual de Dennis Hollingsworth a la Galeria Miguel Marcos

Cinquena individual de Dennis Hollingsworth a la Galeria Miguel Marcos
bonart barcelona - 09/01/15
La Galeria Miguel Marcos del carrer Jonqueres, 10 de Barcelona presenta Immanence, la cinquena individual de l'artista americà Dennis Hollingsworth a la galeria. L'exposició es podrà veure del 15 de gener (inauguració a les 20 h) fins al 27 de febrer del 2015.

Immanence proposa un recorregut per la nova praxi de Dennis Hollingsworth. Contextualitzar litzat en els seus inicis en el marc dels nous expressionistes americans, la seva actitud davant l'art i la pintura es van materialitzar en una rebel·lió contra la indústria de la bellesa, en una aporia induïda per una fascinació romàntica amb l'il·limitat i en un estrany desig de desmaterialitzar la pintura a "pura visualitat".

La seva obra, marcada fortament per la seva idiosincràsia, es caracteritzava per la utilització de la tècnica "alla prima", a partir de la qual l'artista creava esculturals monticles o mònades -substàncies indivisibles de naturalesa diferent que componen l'univers segons el filòsof Leibniz- que s'establien aleatòriament sobre el llenç mitjançant l'aplicació de gruixudes i sumptuoses capes d'oli. Aquesta primera etapa, es va caracteritzar pel remolí multicolor de la seva paleta que convidava l'espectador al caos originari de la natura ia la més harmoniosa confusió de la fantasia.
Des de l'any passat, l'obra de l'artista, adopta una perspectiva molt diferent; anunciava un canvi en la seva manera de concebre la creació. Aquelles pintures, sorgides d'un llenç en blanc es van revelar com si es tractés d'un conjur. Per primera vegada, l'esbós precediria a l'explosió de les bovines de pintura que, posteriorment, deixarien la imatge inicial en la més absoluta foscor. Com si es tractés d'un oxímoron constructivista -construir per destruir-, l'artista proposa una imatge, la fixa, per immediatament deixar respirar i posar caminar mitjançant l'eclosió de mònades sobre el llenç, que llisquen sobre la tela de manera incerta, gairebé atzarosa donant lloc a un cosmos complex. I així, la transcendència d'aquell primer enfocament quedaria anul·lada quan l'arribada del dibuix suggerir immanència.

En efecte, aquesta introspecció per les tècniques de la creació, es tradueix en una desena d'obres de diversos formats que mostren aquesta reflexió entre el precís i l'atzarós. Els seus quadres són autèntiques orografies que ens traslladen a paisatges pictòrics la tensió formal es crea en establir un contrastat diàleg entre els espais buits i silenciosos i els oasis de formes, entre relleus i valls, entre atzar i ordre, entre llibertat i control.

D'aquesta manera, aquesta exposició convida l'espectador a un nou enfocament en la creació de Dennis Hollingsworth, en la qual la imatge suposa el principi i la fi, el visible i l'invisible. És aquí entre l'ocult i el manifest on resideix la immanència.

Dennis Hollingsworth neix a Los Angeles (Califòrnia) l'any 1956, on es llicència en Arquitectura. A la dècada dels noranta inicia la seva singladura pictòrica en el marc dels nous expressionistes americans, ingressant la seva obra en el museu més prestigiós de la seva ciutat, The Museum of Contemporary Art (Los Angeles, Califòrnia). Va exposar per primera vegada a Espanya a la Galeria Miguel Marcos de Barcelona. Des d'aquest moment, les seves mostres, caracteritzades per aquesta personal estratègia amb la qual diposita la matèria pictòrica sobre el llenç, han estat recurrents en diferents punts del panorama artístic internacional. Després de l'èxit en la seva última exposició a la Hionas Gallery de Nova York, el Museum Art Pérez of Miami adquireix una de les seves obres per a la seva col·lecció. Des del 2006, l'artista comparteix el seu treball al bloc www.dennishollingsworth.us, una plataforma de reflexió i diàleg per als curiosos i amants del món de l'art.

A la imatge, detall de "Shooting for fifteen... erring at forty live", 2014 de Hollingsworth.
bonart-1_1180x180 px

Et poden
Interessar
...