FCC-Segell-banner4
La XIX Biennal d’Art Contemporani Català arriba a Lleida

Exposicions

La XIX Biennal d’Art Contemporani Català arriba a Lleida

bonart lleida - 14/01/15
Banner-Anastasia-180x180px_v1-catNial nou-180x178
Els Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, coorganitzen la Biennal d’Art Contemporani Català 2014 a Lleida, i tal i com ja han fet amb d’altres edicions. L’exposen al Claustre Hemeroteca de la Biblioteca Pública de Lleida, ja que la seva voluntat és que aquesta mostra d’art jove itinerant pel país s’exposi en aquesta ciutat i que aquesta sigui una de les que formen part del recorregut itinerant. La inauguració de l’exposició s’ha programat pel 3 de febrer a les 19 h. Es podrà visitar fins al 28 de febrer del 2015.

Després d’una convocatòria àmpliament repartida de tot el territori català a la qual hi varen concórrer 68 artistes, el jurat va seleccionar vuit joves creadors com a exponents de les últimes tendències plàstiques a Catalunya. Amb aquests artistes es fa una mostra itinerant per diferents indrets del nostre país.

Els artistes són: Albert Arribas i Forcada, nascut a Barcelona, viu a Blanes. Carles Azcón i Jutglà, nascut a Canberra –Austràlia-, viu a Cardedeu. Xiana Gómez i Díaz, nascuda a Lugo, viu a Barcelona. Sergio Mesa i Fernández, neix i viu a Manresa. Míriam Rialp i Bonet, neix i viu a Santa Coloma de Queralt, Irene Solà i Sáez, nascuda a Vic, viu a Malla. Bernat Soler i Mañé, neix i viu a Vilanova i la Geltrú i Ruth Sòria i Vidal, nascuda a Santa Coloma de Gramenet, viu a Badalona.

El jurat format per Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo; Arnau Puig, crític d’art, historiador i filòsof; Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus, els ha escollit per la seva qualitat i excel·lència.

Com a novetat d’aquest any, apostant per una obertura del procés i tot fent ús de les tecnologies al nostre abast, a l’exposició hi haurà una vídeo-instal·lació que permetrà consultar el total de les propostes que ha rebut la convocatòria i les obres seleccionades.

Noves Tecnologies:

Cal destacar que la mostra actual ha evolucionat i s’ha adaptat a les noves tecnologies, de tal manera que tota la seva organització i coordinació s’està fent a través de les xarxes socials.

El catàleg i tota la informació de la Biennal és present al telèfon mòbil Apple i Android, d’on es pot descarregar de forma gratuïta:

Iphone: anar a App Store i buscar "canals art"

Android: anar a Android Market i buscar "canals art"

També es pot consultar a la xarxa a Facebook, Twitter, You tube, Flickr, Vimeo, Issuu.... i a la web http://www.canals-art.com/biennaldart.html

http://www.facebook.com/home.php?ref=hp#!/pages/XVIII-Biennal-dArt-Contemporani-Catal%C3%A0-2012/292714667422566

La Biennal d’Art Contemporani Català 2014 està organitzada per Canals-Galeria d’Art, amb la col·laboració del Museu i l’Ajuntament de Sant Cugat, i el suport de la Generalitat de Catalunya i d’altres institucions públiques i privades.

A la imatge, video de Xiana Gómez Díaz, "Vacacions"

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021