M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT

Convocatòries

La Casa de Cultura convoca la vuitena Biennal d’Art amb una dotació de 15.000 euros

bonart Girona - 16/01/15
La Casa de Cultura convoca la vuitena Biennal d’Art amb una dotació de 15.000 euros
300x250-Gaudí-GeneAAFF-Banner-Bonart-180x178px-A-land-is-a-land
La Casa de Cultura de Girona ha convocat la vuitena edició de la Biennal d’Art amb una dotació de quinze mil euros per a l’adquisició d’obra entre els artistes participants. La convocatòria preveu, com en edicions anteriors, una exposició col·lectiva amb les obres seleccionades en una primera fase, de les quals ha de sortir l’obra guanyadora, que serà adquirida per la Casa de Cultura (5.000 euros) juntament amb altres propostes de compra que faci el jurat (fins a un màxim de 10.000 euros). L’exposició està prevista per al mes d’abril de 2015.

La Casa de Cultura també ofereix a l’artista guanyador la possibilitat de fer una exposició indivdual al centre.

El jurat estarà format per cinc persones de trajectòria i prestigi reconeguts en l’àmbit de les arts visuals. Carme Sais, directora del Bòlit, centre d’art contemporani; Rosa Gil, periodista, crítica d’art i directora de Caixafòrum Girona; Dolors Ventós, galerista; Eudald Camps, crític d’art; Manel Bayo, artista; i un representant de la Casa de Cultura que actuarà com a secretari sense vot.

El jurat establirà una primera selecció de les obres proposades pels artistes participants. Aquestes obres figuraran a l’exposició que s’obrirà a l’abril de 2015 a la Casa de Cultura de Girona i s’inclouran en un càtaleg sobre paper i en format digital (accessible des de la pàgina web de la Fundació Casa de Cultura de Girona).

La convocatòria entén per arts visuals les diferents pràctiques artístiques visuals contemporànies i no exigeix la presentació física d’obres. Els artistes han de presentar un dossier amb documentació gràfica i una fitxa tècnica (fins a un màxim de quatre obres per artista), un currículum resumit, una fotografia de l’artista i la butlleta d’inscripció degudament complimentada. Les fotografies que formin part del dossier s’han de presentar sobre suport digital o en format de 18x24 cm.

La Casa de Cultura es farà càrrec de la recollida i devolució de les peces seleccionades. El període d’admissió de dossiers amb propostes d’obra serà del 12 de febrer al 13 de març, a la mateixa Casa de Cultura de Girona (Pl. Hospital, 6 de Girona).

Les bases reserven al jurat la possibilitat de declarar el premi desert o de dividir-ne les dotacions si ho considera oportú.

Les darreres edicions de la Biennal d’Art han distingit artistes com Manel Bayo (2012), Job Ramos (2010), Núria Güell (2008). En l’edició del 2013 el jurat de la Biennal va seleccionar 20 obres de les 267 presentades, les quals van formar part de l’exposició i va aconsellar la compra de tres d’aquestes obres seleccionades. A banda de les peces guanyadores, en les tres darreres edicions la Fundació Casa de Cultura ha adquirit obres d’artistes com Isabel Banal, Denys Blacker, Joaquim Cantalozella, Manu vb Tintore, Kenneth Russo o Irena Visa.

Més informació a: secretaria@casadecultura.org

A la imatge, Manuel Bayó guanyador de la edició del 2015.

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene