FCC-Segell-banner4
L’Institut Muntaner dedica el seu calendari als 750 anys del naixement de Ramon Muntaner

Notícies

L’Institut Muntaner dedica el seu calendari als 750 anys del naixement de Ramon Muntaner

bonart barcelona - 20/01/15
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Culturabanner-elscatala-180x180px
L’Institut Ramon Muntaner (IRMU), Fundació Privada de Centres d’Estudi de Parla Catalana, ha volgut sumar-se  a la celebració enguany de l’Any Muntaner, organitzat per l’Ajuntament de Peralada en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, per commemorar el 750è aniversari del naixement del cronista català que dóna nom a aquesta institució, Ramon Muntaner. L’IRMU ha decidit dedicar el calendari que anualment edita per promoure les activitats dels centres d’estudis de parla catalana a aquesta efemèride. Així, el calendari del 2015  en la seva part gràfica utilitza imatges d’obres i llocs rellevants en la vida del cronista i militar Ramon Muntaner cedides per l’Ajuntament de Peralada, ciutat natal de l’homenatjat. Entre les 12 fotografies del calendari es poden veure la seva pila baptismal, el seu retrat, l’edició del 1558 de la Crònica de Muntaner i diversos indrets emblemàtics de Peralada.

Pel que fa al calendari del 2015 editat per l’IRMU per difondre l’ingent tasca dels instituts i centres d’estudi, així com la pròpia, enumera, sense ser-ne exhaustiu, gairebé 300 d’aquestes activitats entre conferències, sortides culturals, jornades i exposicions que es realitzaran al llarg d’enguany. També recull les activitats més rellevants programades en el marc de l’Any Muntaner. D’aquest almanac, en format de sobretaula i a tot color, s’han editat 500 exemplars que es repartiran entre els centres d’estudi participants.

Ramon Muntaner (Peralada, 1265-Eivissa, 1336) és l'autor d'una de les quatre grans cròniques de la història catalana dels segles XIII i XIV. Concretament la Crònica de Muntaner relata les grans fites de l’expansió catalanoaragonesa, des de la concepció de Jaume I fins a la corona d’Alfons IV d’Aragó. Amb l’Any Muntaner es pretén difondre amb tota mena d’activitats institucionals, acadèmiques, literàries, lúdiques i culturals, la figura d’aquest historiador català així com la seva Crònica arreu dels Països Catalans.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1