Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

‘Exili i Nostàlgia. Dibuixos inèdits i llibres il·lustrats de Picasso’ presenta peces inèdites

‘Exili i Nostàlgia. Dibuixos inèdits i llibres il·lustrats de Picasso’ presenta  peces inèdites
bonart màlaga - 25/10/19

L'exposició Exili i Nostàlgia. Dibuixos inèdits i llibres il·lustrats de Picasso a la família Arias ja es pot visitar a la sala d'exposicions temporal de la Fundació Picasso Museu Casa Natal. La mostra, que es duu a terme gràcies a la col·laboració de la Fundació bancària "la Caixa", presenta al voltant d'un centenar de dibuixos que a dia d'avui romanen inèdits en la seva pràctica totalitat, que formen part de la col·lecció que la família Arias encara conserva i ha cedit en dipòsit temporal a la Fundació Picasso Museu Casa Natal. Aquest conjunt d'obres són el testimoni de l'amistat que va unir a Picasso amb Eugenio Arias, barber a Vallauris, localitat de la Costa Blava en què tots dos residien. Els dos eren espanyols exiliats i seguien amb preocupació les notícies que rebien sobre el destí d'Espanya. A més, estimaven els costums i tradicions del seu país, com són els toros i el flamenc.


La mostra la componen un conjunt de 63 pàgines (quatre d'elles dobles) del diari ABC, datades entre desembre de 1962 i maig de 1968, que Picasso va retocava (amb dibuixos o dedicatòries) i lliurava a Arias amb certa regularitat. Sobre les cròniques taurines, l'artista deixava senyals i avisos per ressaltar algun contingut i li dedicava dibuixos de toros, toreros, picadors o escenes del toreig en retolador, cera o llapis de colors. Aquesta correspondència s'interpreta a dia d'avui com una mena d'entreteniment espontani i correspondència entre dos aficionats a la tauromàquia.


Entre les peces més destacades de la col·lecció es troba un exemplar del llibre Dibuixos i escrits, amb textos i dibuixos de Picasso, publicat per Camilo José Cela el 1961 i personalitzat pel pintor el 1966 com a regal d'aniversari per Eugenio Arias.

Banner-Flama-180x180px_v1-catinclassificables

Et poden
Interessar
...