FCC-Segell-banner4
El Festival Milestone Project tanca edició amb el mural de Mohamed L’Ghacham

Notícies

El Festival Milestone Project tanca edició amb el mural de Mohamed L’Ghacham

Nial nou-180x178Baner_SantiMoix_Bonart_180x180
Milestone Project posa punt final a aquesta nova edició amb l’artista Mohamed L’Ghacham, l’obra del qual s’havia de realitzar entre el 5 i l’11 de setembre però es va haver d’ajornar fora de les dates del festival. Finalment L’Ghacham, del Marroc, s’instal·larà a Girona del 25 al 30 d’octubre, on pintarà un mural al passeig Ramon Berenguer II del Barri de Sant Narcís.

L’artista es caracteritza principalment per obres figuratives, de caràcter realista i amb tocs impressionistes. Habitualment crea escenes de la vida quotidiana. En aquesta ocasió pintarà un mural d’estil lliure.

En aquesta edició del Milestone Project hi ha participat Axel Void, dels Estats Units, el qual va treballar en tres parets de gran format propietat de la Universitat de Girona i situades a l’edifici Lear del Campus Montilivi, i Millo, artista italià que va presentar un mural de gran format i qualitat al barri de Germans Sàbat.

Mohamed L'Ghacham és un pintor muralista de Mataró que va néixer a Tanger el 1993. L’artista sempre ha estat interessat per les arts plàstiques: a l’institut va descobrir el món del graffiti i anys després va començar a sentir-se atret pels pintors més clàssics i el llenguatge que aquests utilitzen.

La seva obra és principalment figurativa, de caràcter realista i amb tocs impressionistes. Aquest crea escenes a partir de la vida quotidiana combinant amb l’imaginari visual de la fotografia de finals del segle XX. Actualment la seva obra és una barreja entre pintura i tècniques clàssiques amb el muralisme més contemporani.

El Milestone Project, el Festival d'Art Urbà Contemporani de Girona, va néixer el 2011 amb l'objectiu de connectar la cultura i la societat, sense prejudicis i a partir de la transformació de l'espai públic. Així, durant set edicions, ha convidat als principals artistes urbans de l'escena internacional perquè transformessin racons gironins en obres d'art de gran format, deixant imatges icòniques com la Cocollona gegant.

 
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021