FCC-Segell-banner4
Serrat, Kiku Mistu i Isaki Lacuesta en la programació de l’Arts Santa Mònica 2015

Notícies

Serrat, Kiku Mistu i Isaki Lacuesta en la programació de l’Arts Santa Mònica 2015

bonart barcelona - 30/01/15
La-Galeria-201602-recursBaner_Viladot_Bonart_360x356
L’Arts Santa Mònica ha presentat aquest la seva programació 2015, que destaca per la varietat de disciplines que ofereix i per la densitat de propostes. El programa aplega des d’exposicions commemoratives de figures destacades de la cultura com a ara la dedicada a Joan Manuel Serrat i els seus 50 anys de carrera o la dedicada a la figura de Jaime Gil de Biedma, en els 25 anys de la seva desaparició, fins a la gran exposició de la tardor “Figures del desdoblament”, que recorre la tradició de les titelles de fils als robots contemporanis, un sector lligat a les arts escèniques amb gran tradició al país.

Durant la presentació, el director de l’Arts Santa Mònica, Jaume Reus, ha destacat que durant l’any 2014 el nombre de visitants s’ha vist incrementat en un 33,55%, passant de 104.698 visitants durant el 2013 a 139.827 visitants durant el 2014.

Ja en relació a la temporada 2015, Reus ha explicat que la música serà uns dels eixos principals del programa d’ASM: a banda de la gran exposició dedicada a Serrat, es presenta Popcèntric una mostra dedicada als últims 50 anys del pop Català i al grup de música mecànica Cabo San Roque, ambdues mostres acompanyades d’un programa intens de concerts que il·lustraran les exposicions.

L’actriu Jessica Lange presenta una exposició de fotografia Unseen en el marc de la Fira Arts Libris 2015, amb una mostra del seu treball. Paral·lelament la Filmoteca de Catalunya celebrarà un cicle amb pel·lícules de la seva filmografia. El festival Grec 2015  serà present a Santa Mònica amb la irònica i poètica proposta de l’artista Kiku Mistu i el seu Últim Cabaret i que compta amb el recolçament de la Fundació Lluís Coromina de Banyoles i de bonart. El cineasta Isaki Lacuesta realitzarà una peça per a la mostra Papers una exposició dedicada a RCR, el despatx d’arquitectura nascut a Olot i reconegut internacionalment.

2015 a Santa Mònica aplega els festivals  i fires que ja han consolidat la seva presència en anteriors edicions a la Rambla. Una de les novetats al programa d’ enguany és la Residència per a artistes  que es proposa oferir Santa Mònica per  acollir diferents creadors durant l’any. L’annex de Santa Mònica, a peu de carrer a la Rambla,  serà espai de laboratori i cuina l. El compositor i cantant Mazoni inicia aquesta iniciativa amb una estada durant el mes de març

De la seva banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha remarcat que en la nova temporada de l’Arts Santa Mònica, “hi ha un gran esforç d’aportar  coneixement, molta reflexió sobre el que significa la creativitat al nostre país, molta interacció amb la societat i molta proposta de futur”. Mascarell ha volgut enviar tres missatges als centres culturals: “Sigueu els més llibres possibles, i deixeu que els creadors ho siguin; no acceptem les rutines, arrisquem!; i que les portes estiguin el més obertes possibles, avui aquí estem veient gent de tot el país, expressant propostes i idees diverses”.

Les activitats que completen el programa expositiu són: Arts Libris, Fira Joya Barcelona, B’Ars, Fira gastronòmica Tas a la Rambla, Festival eufònic, Mira Festival, Festival Ingràvid, Luèrnia, Mecal, Loop 2015, Flux, Hamaca, Movistar, Seminari Opera, crossingLines, Jornades Filosófiques, Cicle Dilluns, Festival Bouesia, Residències Artístiques i activitats de formació.

A les imatges, Kiku Mistu (foto Pere Duran) i a sota els participants en la presentació de la programació de l'Arts Santa Mònica.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat