FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència" al Centre Cultural

bonart terrassa - 03/02/15
Baner_StellaRahola_Bonart_360x356Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
La mostra es podrà visitar del 5 de febrer al 12 d’abril del 2015 a la Sala 2 del Centre Cultural de Terrassa. Sergi Freixes, comissari de l’exposició, farà una visita guiada amb motiu de la inauguració el 5 de febrer a les 19.30h. Menús de guerra es complementa amb diverses activitats culturals arreu de la ciutat, amb la col·laboració del Museu de Terrassa, el Centre d’Estudis Històrics i l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa. Els restaurants L’Art de Gaudir i La Trobada oferiran plats inspirats en les receptes que recull l’exposició.

L’exposició forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA porten a diverses poblacions d’arreu de Catalunya. ?Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany..., tots plegats són noms que no només formen part de l’elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre. Tot això no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal. ?L’exposició proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora. ?L’exposició, coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya, forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA porten a diverses poblacions d’arreu de Catalunya en col·laboració amb els centres culturals i expositius de les ciutats. L’objectiu del programa és fer accessible el coneixement de temes d’interès general que fomenten els valors i inciten a la reflexió a través d’expressions artístiques properes a les vivències de les persones i el territori.

En el decurs dels dos mesos que dura l’exposició, s’oferiran activitats complementàries relacionades amb el moment històric que s’hi tracta, així com l’afectació que va tenir pels ciutadans de Terrassa. D’altra banda, dos restaurants de la ciutat incoporaran en el seu menú diari un plat inspirat en l’exposició.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-