M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
L\'obra de Vicenç Altaió, a l\'Arts Santa Mònica

Exposicions

L'obra de Vicenç Altaió, a l'Arts Santa Mònica

bonart barcelona - 27/10/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
L’exposició Vicenç Altaió, els ulls fèrtils. Llibres amb artistes i un traficant d’idees, arriba a l'Arts Santa Mònica a partir del 30 d'octubre i fins al 12 de gener de 2020.

Al llarg de la seva prolífica trajectòria Vicenç Altaió ha impulsat el reconeixement als nostres poetes avantguardistes mitjançant exposicions, publicacions i homenatges, com un deure generacional amb els pares de la modernitat artística catalana: J.V. Foix, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho, Joan Brossa...

Ara correspon als seus contemporanis reconèixer i celebrar la seva aportació a l’agermanament de la poesia i les arts visuals, tot seguint la tradició que ens han llegat aquests poetes, o artistes com Joan Miró, Salvador Dalí i Antoni Tàpies. Tot i haver dedicat una bona part de la seva obra a prologar, escriure o promoure artistes, ha estat en la bibliofília on ha desenvolupat un projecte que aquesta exposició certifica. El propòsit d’aquesta exhibició és el de donar compte dels llibres d’edició limitada que aquest traficant d’idees ha dut a terme de la mà dels artistes que estima i valora.

Du per títol "Els Ulls Fèrtils" com un homenatge a Paul Éluard, figura que va jugar un paper similar al seu molts anys abans, i en un altre context. Ell va ser al Dadaisme i al Surrealisme allò que Vicenç Altaió ha significat i significa pels artistes catalans del canvi de Segle. El poeta, a la fi, és un mitjancer que incita amb les paraules i les idees.

El seu treball presenta un anàlisi de l’ansietat col·lectiva, la depressió i les peculiars malalties del capitalisme. Al mateix temps, proporciona una visió de la tristesa generalitzada i desarticulada, que troba els seus millors pal·liatius en el consumisme i la farmacologia.

Comissari: Josep Miquel Garcia

Participen els artistes: Frederic Amat - Evaristo Benítez - Joan Brossa - Tom Carr - Hannah Collins - Per Cromwell - Pep Duran Esteva - Joan Fontcuberta - Josep Guinovart - Alfredo Jaar - Antoine Laval - Antoni Llena - Francesca Llopis - Fina Miralles - Carlos Pazos - Perejaume - Alfredo Pirri - Albert Ràfols Casamada - Miquel Rasero - Jaume Ribas - Antoni Tàpies - Josep Uclés - Vall Palou - Wacca - Zush/Evru.

A la imatge, Vicenç Altaió.

Et poden
Interessar
...