818x68-Bonart-IA

Notícies

"Secret Power" de Simon Denny al pavelló de Nova Zelanda de la Biennal de Venècia

\
bonart venècia - 08/02/15
Creative New Zealand, dependent de Consell d'Arts de Nova Zelanda, ha encarregat una exposició a Simon Denny que es realitzarà al Pavelló de Nova Zelanda amb motiu de la 56a Exposició Internacional d'Art de la Biennal de Venècia. Secret Power (Poder secret), el projecte de Simon Denny, aborda la intersecció entre coneixement i geografia al món post-Snowden. Exposa i investiga els nous i obsolets llenguatges emprats per descriure els punts geo-polítics, centrant-se en el paper que té la tecnologia i el disseny.

El Pavelló de Nova Zelanda 2015 estarà dividit en dos espais: un modern, al límit exterior de Venècia i un altre històric, en el seu centre.

Simon Denny serà el primer artista a utilitzar una terminal de l'aeroport Marco Polo, dissenyat per l'arquitecte Gian Paolo Mar. En aquest punt convergeix gent de tot el món. Per a la majoria de visitants, aquest constitueix el primer punt de contacte amb Venècia. Exposada a la sala d'arribades, la instal·lació de Simon Denny actua entre fronteres nacionals, barrejant els llenguatges del comerç, del disseny contemporani d'aeroports i de les representacions històriques del valor del coneixement.

L'altra secció del Pavelló de Nova Zelanda estarà situada a la Biblioteca Marciana a la Piazza San Marco, obra del Renaixement dissenyada per Jacopo Sansovino. Decorada amb quadres d'artistes com Ticiano i Tintoretto, representant la filosofia i la saviesa, la Biblioteca és una al·legoria dels beneficis de l'adquisició del coneixement. També hi ha antics globus terraqüis així com mapes històrics, incloent-hi l'antic mapa del món de Fra Mauro, que conté la informació aportada per viatgers, mercaders i navegants, Marco Polo entre ells. Fruit d'aquestes fonts, té el gran mèrit de ser el primer mapa europeu que representa al Japó, per exemple. En aquest lloc, la instal·lació de Simon Denny traça analogies entre aquest espectacular encara obsolet mapa i la forma en què es representa i gestiona avui el món.

L'exhibició rep el nom del llibre Poder Secret, obra de l'escriptor i periodista d'investigació Nicky Hager publicada el 1996, un reportatge sobre el paper i la posició internacional del servei d'intel·ligència de Nova Zelanda. Nicky Hager ha realitzat nombroses investigacions sobre el treball d'intel·ligència i ha realitzat una important tasca d'assessorament del projecte de Nova Zelanda per a la Biennal de Venècia de 2015.

Simon Denny assenyala que '' estem en un moment sense precedents, en el qual la tecnologia ocupa una part important de les nostres vides. Cada vegada és més evident quan poder acumulen aquells que defineixen, creen i fan servir aquesta tecnologia ... La tecnologia, especialment ara, és una bona perspectiva per observar on es concentra avui el poder i la riquesa del món".

"Simon Denny és un dels artistes neozelandesos amb més projecció en el món de l'art contemporani d'avui", afirma Heather Galbraith, Comissària a la Biennal de Venècia de 2015. "El seu treball és ric, intel·ligent, desafiant i increïblement rellevant. Estem segurs que la seva exposició resultarà molt atractiva en el context de la Biennal de Venècia".
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...