FCC-Segell-banner4
Gérard Rancinan i Caroline Gaudriault exposen al Museu Provincial

Exposicions

Gérard Rancinan i Caroline Gaudriault exposen al Museu Provincial

bonart huelva - 09/02/15
220317_Verdu_Bonart-180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Una selecció amb deu grans fotografies del projecte expositiu "La Trilogia dels Moderns", de Gérard Rancinan i Caroline Gaudriault es presenta al Museu Provincial de Huelva, del 12 de febrer al 28 de març, en el marc de la sisena edició del Festival internacional de Fotografia de Huelva, "Latituds 21". La mostra, que apropa Espanya per primera vegada l'obra de Rancinan, està organitzada per diChroma photography i arriba a Espanya precedida pel gran èxit obtingut en la seva exhibició a Xangai.

Com a testimonis compromesos de les metamorfosis que afecten la societat actual, el fotògraf Gérard Rancinan i l'escriptora Caroline Gaudriault van treballar junts a "La trilogia dels moderns" durant gairebé set anys, un projecte que proposa una perspectiva artística híbrida de les revoltes polítiques del món contemporani. Una aposta suggerent i crítica, en la qual tots dos autors descriuen el món amb nostàlgia, preocupació, humor i, sobretot, lucidesa.

En 2014, van ser triats per representar França en el marc de les celebracions del 50 Aniversari de les relacions diplomàtiques franco-xineses. "La trilogia dels moderns" es va presentar al Museu d'Art de l'Himàlaia a Xangai i s'estenia sobre una superfície de més de 5.000 . L'exposició, amb el seu ampli i original teló de fons, es va exhibir posteriorment en importants museus, com el Palais de Tòquio a París (2009), la Triennale di Milano (2012) i el Danubiana Meulensteen Art Museum d'Eslovàquia (2013).

Gérard Rancinan i Caroline Gaudriault, el fotògraf i l'escriptora, estableixen un diàleg visual i escrit, elaborant un informe sobre un món que es busca ansiosament a si mateix. Construeixen i desenvolupen un enfocament en tres capítols, creant un vincle amb la història de l'art clàssic. "Metamorfosi", pren la seva inspiració dels grans temes universals de la mitologia humana. Els autors situen l'home contemporani amb el rerefons dels seus eterns interrogants, amb "La bassa de la Medusa" evocant la recerca interminable de la terra promesa unida al tema tan contemporani dels moviments migratoris. Caracteritzat per la impertinència i humor, "Mundo meravellós" adopta un despreocupat acostament a la denúncia d'un món caracteritzat per la infantilització, l'esquizofrènia i la felicitat universal obligatòria.

En el seu trajecte, el visitant troba deu fotografies, algunes d'elles en format monumental (1'80 x 5'75 metres). El passeig per l'exposició està esquitxat per textos i llibres oberts recolzats en faristols. La posada en escena potencia la visió de les imatges. "La trilogia dels moderns" es construeix sobre la base d'una àmplia documentació i observació per tal d'oferir una àmplia radiografia de la societat. És una obra global en què les preguntes plantejades i les reflexions desenvolupades en els textos ressonen amb les imatges fotogràfiques per produir una comprensió general, convertint aquestes obres en actes polítics. Els dos autors conviden l'espectador a un viatge, un mirall de la nostra època.

Gerard Rancinan

Gérard Rancinan començar treballant com a reporter per a l'agència Sygma per, posteriorment, iniciar una carrera com a independent. Ha col·laborat amb les revistes internacionals més importants (Paris Match, Life, Stern, The Sunday Times, etc.), pel treball va obtenir sis premis del World Press Photo en diverses categories. D'altra banda són reconeguts els seus retrats de grans personalitats de tot el món i dins dels seus projectes col·labora habitualment amb escriptors, sociòlegs o filòsofs del nivell de Paul Virilio, Francis Fukuyama o Virginie Luc. Des de fa anys ha iniciat una carrera artística amb grans fotografies d'elaborades i barroques escenografies. La seva obra, que s'exposa habitualment en grans festivals i museus al llarg del món, s'ha convertit en una de les més cotitzades en el mercat internacional. La mirada crítica, bigarrada i expressionista, de Rancinan es dirigeix a temes com el consumisme, la immigració, la cultura pop o les grans obres de la història de la pintura, a les que sol donar la volta reinterpretant.

Festival Internacional de fotografia Latituds 21. Museu Provincial d'Huelva. Alameda Sundheim, 13. 21003 Huelva

Et poden
Interessar
...

817x68