FCC-Segell-banner4
La Suite traurà a subhasta \

Mercat de l'art

La Suite traurà a subhasta "Nature morte a la bouteille" de Picasso

bonart barcelona - 11/02/15
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_Esteva_Bonart_360x356
El 19 de febrer La Suite del carrer Compte de Salvatierra, 8 de Barcelona traurà a subhasta un total de 255 lots que inclouen, a més de la tradicional oferta d'obres d'Alta Època, altres tantes d'arts decoratives i mobiliari del segle XX, obra gràfica, pintura contemporània i de clàssics espanyols. Una de les més destacades és Nature morte a la bouteille, de Pablo Picasso, una litografia amb un preu de sortida de 5.000 euros. També sobresurten per la seva qualitat una parella de retaules platerescs en fusta tallada, daurada i policromada d'Escola Castellana (cap a 1500), que surt per 8.000 euros.

Segons afirma la directora de la Suite, Beatriz du Breuil, la subhasta de febrer inclou "interessants peces dels nostres artistes més internacionals, Pablo Picasso i Joan Miró. Del primer presentem dues magnífiques litografies, molt més escasses en la producció d'obra gràfica de l'artista malagueny que en la tècnica del gravat, en la que va ser més prolífic. Per això les poques litografies que va realitzar són molt buscades i apreciades pels col·leccionistes, més en aquest cas es tracta de la sèrie realitzada sobre linòleum. Nature morte a la bouteille va ser adquirida el 1964 a la barcelonina Sala Gaspar en una mostra titulada Picasso 15 linòleums recents". De l'àmplia oferta, Du Breuil també destaca Li Porteur d'eau III ", de Miró," una aiguatinta de 1962, a més de la coneguda litografia Homenatge a Joan Prats i d'un dibuix a retolador realitzat en el catàleg de l'exposició 'Miró ', de la Fundació Miró de Barcelona (1975)". Del genial aragonès Honori García Condoy, escultor i dibuixant de l'Escola de París, "presentem dues escultures en bronze i 4 dibuixos, homenatge al tema gairebé exclusiu de la seva obra: la figura humana, sobretot el nu femení. Aquestes peces, resultat de la simplificació formal influïda per l'escultura africana, ibèrica i cubista, són exemple perfecte del seu art ". Seguint amb escultura del segle XX, també surt a la venda una bellíssima figura en pedra calcària d'Ulldecona i datada en 1951 de Joan Rebull. Altres autors que estan representats en aquesta secció són Jaume Plensa, Salvador Dalí, Miguel Ortíz Berrocal i Daniel Vázquez Díaz.

Pel que fa a Alta Època, destaca un morter en pedra asturià del preromànic (segle IX) que surt per 1.500 euros, una parella de cadires de noguera d'Escola Espanyola (segle XVI) amb la tapisseria original (Sortida: 2.000 euros), una caixa fort també d'Escola Espanyola, de tres claus en fusta de noguera i ferramentes (segle XVI, 2.500 euros de sortida), un oli sobre taula de roure d'Escola Flamenca (segle XVI) amb el seu marc original en fusta tallada, daurada i policromada que surt per 3.000 euros.
Pel que fa a arts decoratives i mobiliari del segle XX, destaca un fantàstic gerro en vidre irisat de Louis Comfort Tiffany, signat i numerat, amb preu de sortida fixat en 3.000 euros, a més d'una interessant mostra de mobiliari danès dels anys 1950 i 1960 signat per Severin HansenHans J. Wegner o Kai Kristiansen, amb preus de sortida entre els 600 i els 950 euros.
La comissió del comprador és el 21'78% (IVA inclòs)

La Suite Subhastes · Galeria. Exposició: Fins al 19 de febrer. Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. i de 16:30 a 20:00 h. Dissabtes de 10 a 14 h. i de 17 a 20:00 h.

A la imatge, detall de Nature morte a la bouteille de Picasso.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura