FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Sorolla íntim" a la sala de Bancaixa

bonart valència - 13/02/15
Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
S'ha presentat a València l'exposició Sorolla íntim. Esbossos de Visió d'Espanya, que mostra per primera vegada al públic 32 esbossos que Joaquim Sorolla va realitzar com a preparació per a la seva obra Visió d'Espanya, els catorze panells monumentals sobre les regions d'Espanya que l'artista va pintar per a la biblioteca de la Hispanic Society of America , a Nova York. L'exposició, organitzada per la Fundació Bancaixa i la Generalitat Valenciana amb la col·laboració de la Hispanic Society of America, està comissariada per Blanca Pons-Sorolla; Marcus Burke, conservador en cap de la Hispanic Society of America; i Carmen Pérez, directora del IVC + r CulturArts, que també han estat presents a l'acte. La mostra, que s'inaugura el 13 de febrer, romandrà fins al 15 d'octubre al Centre Cultural Bancaixa de València, seu que va acollir les exposicions dels murals regionals de Sorolla en els anys 2007 i 2009.

El projecte brinda l'oportunitat de conèixer el procés creatiu a què es va enfrontar Sorolla durant gairebé una dècada de la seva vida per a la realització de l'encàrrec de la Hispànic. Al costat de la tasca de recopilació de documentació, Sorolla va viatjar per tota la geografia espanyola i captar la llum, els colors, els costums, les tradicions i el folklore de les diferents regions espanyoles per poder recrear en els seus llenços les escenes que avui es coneixen de Castella, Andalusia, Aragó, Navarra, País Basc, Catalunya, Galícia, Extremadura i València. Els esbossos arriben al Centre Cultural Bancaixa després del procés de restauració realitzat durant més d'un any per l'equip del IVC + r CulturArts. Al costat dels esbossos propietat de la Hispànic, l'exposició inclou un esbós del Palmerar d'Elx de la col·lecció de la Fundació Bancaixa, fotografies procedents del Museu Sorolla de Madrid, textos i un audiovisual i informació detallada sobre el procés de restauració realitzat per IVC + r CulturArts.

Amb motiu de l'exposició s'ha editat un catàleg de 200 pàgines amb la reproducció d'obres i textos sobre la investigació i el procés de restauració de les peces. El catàleg està disponible en castellà i valencià amb traducció a l'anglès. A més, els visitants disposen d'un fullet de distribució gratuïta amb informació sobre la mostra i amb imatges d'algunes de les obres exposades. El vessant didàctica està també present a través de tallers dirigits a escolars i famílies. Entre setmana s'oferirà un taller didàctic gratuït adreçat a alumnes de primària i secundària sobre les diferents regions espanyoles. Aquest taller es realitzarà els dimarts, dimecres i dijous de 10 a 13 hores. Al costat d'aquesta activitat, també es posa en marxa un taller lúdic de cap de setmana adreçat a totes les edats que comptarà amb una entrada de 3 euros. En el taller es treballarà, mitjançant el joc, conceptes relacionats amb les ciutats. Tota la informació i les reserves sobre aquests tallers es pot consultar al web de Fundació Bancaixa i al telèfon 695.591.428.

La mostra es pot visitar de dimarts a dissabte, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores al Centre Cultural Bancaixa de València (Plaça de Tetuan, 23) amb una entrada de 2 euros i els diumenges, de 10 a 14 hores, amb entrada gratuïta.

A les imatges, a dalt, detall d'una obra de Sorolla. A sota, Blanca Pons-Sorolla; Rafael Alcón, president de Fundació Bancaixa; Alberto Fabra, president de la Generalitat Valenciana; Marcus Burke, conservador de la Hispànic Society of America; i Carmen Pérez, directora del IVC+r CulturArts.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021