970x250_appec2021
Josep Minguell exporta la pintura al fresc al Japó

Notícies

Josep Minguell exporta la pintura al fresc al Japó

180x180Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
L’artista targarí Josep Minguell arrencarà, el pròxim dimecres dia 30 d’octubre, l’última part del fresc L’Odissea mitjançant la tècnica de l’strappo. Els mitjans de comunicació interessats poden acudir al seu estudi, ubicat a Tàrrega, per a enregistrar el moment de l’arrencament de la pintura del mur on es troba. Minguell, un dels pocs que practica la pintura al fresc i l’únic que utilitza l’strappo com a pretext artístic, realitzarà entrevistes als periodistes que ho desitgin un cop finalitzat l’arrencament.

L’Odissea, que està formada per tres murals, és un encàrrec de la Universitat de Waseda (Tokio, Japó). Un cop arrencada l’última de les parts, l’obra serà enviada a la capital nipona per al seu emplaçament al laboratori Simo-Serra, del departament d’enginyeria i ciència informàtica de la universitat. El laboratori està especialitzat en la recerca en aplicacions de machine learning, disciplina científica de l’àmbit de la intel·ligència artificial que crea sistemes que aprenen.

Els murals de L’Odissea han estat pintats amb el procediment al fresc, una tècnica de pintura mil·lenària
utilitzada històricament en les grans decoracions arquitectòniques. El conjunt de pintures realitzades per
Miquel Àngel a la Capella Sixtina (El Vaticà) és, probablement, l’exemple més significatiu de pintura al
fresc. Minguell, que és fill i net de pintors al fresc, és un dels pocs artistes contemporanis que practica
aquesta tècnica, sent la seva especialitat.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1