BONART_1280x150

Exposicions

El Museu Arqueològic acull l'exposició "Natura construïda" dins del projecte "Itineraris" de Cultura 

El Museu Arqueològic acull l\'exposició \
bonart alhama de múrcia - 16/02/15

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats i l'Ajuntament d'Alhama de Múrcia han organitzat l'exposició 'Natura construïda', que es podrà veure al Museu Arqueològic dels Banys fins al mes d'abril. La mostra, que s'ofereix als municipis de la Regió dins del projecte Itineraris, està integrada per obres de vuit artistes i pertanyen a la col·lecció de l'Institut de les Indústries Culturals i de les Arts (ICA).

La directora general de l'ICA, Marta López-Briones, que va inaugurar l'exposició amb l'alcalde del municipi, Alfons Fernando Cerón, va agrair "la participació d'Alhama de Múrcia en aquest projecte impulsat des de Cultura que està aconseguint que les sales i museus de tot la Regió acullin mostres d'art contemporani de qualitat i que tots els ciutadans puguin gaudir, a través de les diferents col·leccions que s'estan oferint als municipis, de les obres de l'Institut de les Indústries Culturals i de les Arts". Aquesta és la segona exposició -després de la de 'Enigma i plec', a Sant Pere del Pinatar- que s'inaugura en aquesta segona fase del projecte 'Itineraris'. Més de 18.000 persones van visitar les set primeres mostres celebrades a Cartagena, Lorca, Port Lumbreras, Ceutí, Archena, Les Torres de Tafaneres i Ojós, i són més els municipis que pròximament mostraran a les seves sales col·leccions d'art contemporani. En aquesta ocasió, s'exposen a Alhama de Múrcia diferents peces en les quals els seus creadors conviden el públic a reflexionar sobre la naturalesa i el seu costat més artificial. Es tracta de pintures, fotografies i instal·lacions d'autors com Miguel Ángel CampanoJavier Codesal, Núñez Gasco o Fernando Sinaga, un dels artistes més destacats del panorama espanyol. El recorregut per aquesta exposició arrenca amb 'L'Ofre', un oli sobre la muntanya mallorquina amb la qual Miguel Ángel Campano revisa la tradició pictòrica de plasmar en un llenç la natura. Les fotografies de Codesal, de la sèrie 'Monte perdut', parlen sobre la memòria i l'absència, mentre que a les d'Eduardo Nau i Juan Millás es mostren algunes de les imatges que van realitzar durant un intens viatge de quatre anys per carreteres secundàries i que van recopilar en el projecte 'Península'. Núñez Gasco parla també del final de la idea de naturalesa a través del seu 'Natura morta'. Per la seva banda, Saelia Aparicio juga amb la idea de biblioteca a la instal·lació-escultura 'Enciclopèdia Universal' i Fernando Sinaga realitza una reflexió sobre com està condicionada nostra forma de veure la naturalesa en la seva peça 'La gola alpina'. L'exposició 'Natura construïda' es tanca amb 'La ruta natural', un conjunt de deu obres amb les quals l'artista mexicà Jonathan Hernández aborda temes com el model i el seu doble, l'original i la còpia.

El Museu Arqueològic dels Banys d'Alhama, on aquesta mostra romandrà oberta fins al 5 d'abril, es pot visitar de dimarts a dissabte, de 9:00 a 13:30 i de 17:00 a 20:00 hores, i els diumenges , de 10:00 a 14:00 hores.

SS_Bonart-180x180-OnlineBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88