banner-elscatala-817x88px
Retrospectiva de Chantal Akerman al Museu Reina Sofía i a la Filmoteca Espanyola

Exposicions

Retrospectiva de Chantal Akerman al Museu Reina Sofía i a la Filmoteca Espanyola

BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180220317_Verdu_Bonart-180x180
El Museu Reina Sofía i la Filmoteca Espanyola presenten la retrospectiva més completa dedicada a la cineasta Chantal Akerman. Nada pasa, todo cambia es desenvoluparà entre el 4 de novembre i el 29 de desembre de 2019 en ambdues seus.

La retrospectiva Nada pasa, todo cambia se centra en l'obra de la cineasta belga Chantal Akerman (1950-2015) i s'articula al voltant de la biografia, la mirada a les condicions de vida de les dones, la memòria personal i històrica dels traumes del segle XX i el desarrelament que implica fer un cinema a contracorrent.

El cicle es planteja en cinc programes que serveixen com a punts cardinals per navegar en quatre dècades de producción fílmica. Cine-ensayos, Filmar el teatro i Akerman por Akerman al Museu Reina Sofía i Ficciones y biografías i Formas de géneros a la Filmoteca Espanyola. Cine-ensayos compta amb el documental subjectiu i experimental, des dels seus inicis i etapa novaiorquesa fins al seu retorn a la darrera dècada; Filmar el teatro recull el cinema sobre la música, la dansa, la performance i l'escena dramàtica, com els films sobre el teatre inspirat en Sylvia Plath o el dedicat a Pina Bausch; i Akerman por Akerman, que comprèn els documentals en els quals la pròpia autora, a través de paraules o imatges, comenta el seu treball, així com aproximacions a la seva figura de la mà d'altres realitzadors.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68