817x68-cat

Notícies

El projecte Streetrrg uneix a dos generacions d’artistes plàstics

El projecte Streetrrg uneix a dos generacions d’artistes plàstics
bonart tàrrega - 20/02/15
La ciutat de Tàrrega està preparant del 13 al 23 d’abril un innovador projecte sota el títol d’Streetrrg: l’art urbà a Tàrrega. Sota aquest nom la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega vol donar a conèixer, promocionar i revaloritzar aquelles manifestacions artístiques que per diversos motius i circumstàncies avui trobem en els carrers i places de Tàrrega formant part del paisatge i del patrimoni cultural/urbà de la ciutat. Tot i que quan es parla de “streetart” s’entén com un art no autoritzat, aquest proposta parteix d’un plantejament distint i vol anar més enllà entenen totes aquelles manifestacions artístiques, bàsicament escultures o pintures com a obres d’art. Per aquest motiu es realitzaran tres grans murals amb temàtiques inspirades en personalitats i simbologia targarina. Sergio Hidalgo “SixeParedes” utilitzarà l’escut i els colors de la senyera de Tàrrega per a fer un mural que serà la imatge del punt de llibre de la Biblioteca Central Comarcal de Tàrrega, Javier Morillas “Snap” serà l’encarregat de fer el mural dedicat a l’escriptor Manuel de Pedrolo coincidint amb el vint-icinquè aniversari de la seva mort i “Tope” (Josep Rodríguez Amézaga) el dedicarà al músic targarí Ramon Carnicer a pocs metres de la casa on va néixer.

Sixe Paredes. Sergio Hidalgo Paredes, més conegut per Sixe Paredes o simplement Sixe, és un dels artistes catalans amb més projecció internacional en quant a art urbà es refereix. Va començar la seva trajectòria artística en el món del grafit a la fi dels 80 i aquesta ha evolucionat i transformant-se en el que és avui: un univers abstracte de color dotat de formes i simbologies que respira senzillesa i complexitat al mateix temps. A meitat dels 90 va començar a experimentar amb l'escultura i la pintura, i des del 1998 té el seu propi taller. Els seus treballs han estat exposats en espais i galeries de tot el món, així com institucions de primer nivell com la Tate Modern Gallery de Londres o la Biennal d’Art Urbà de Moscú.

Tope (Josep Rodríguez Amézaga) i Snap (Javier Morillas Guerrero). A principis de la dècada dels 2000 Tàrrega va començar entrar de ple en el món del grafit veient decorades algunes de les seves parets amb noms plens colors. Eren el Titu, el Tope , l’Asco i l’Snap que escrivien els seus “TAGS” i que a partir del 2006, aquest quatre artistes, es van unir en una marca comú anomenada “La Reserva”. Dels quatre components de “la reserva” avui estan en actiu a Tàrrega el Tope i l’Snap. El Tope (Terrassa, 1988) i l’Snap (Granada, 1982) han continuat la tasca de fer arribar el seu art il·lustrant parets, comerços, cartells, etc. A més dels grafits i decoracions d’habitacions per a particulars , han decorat gorres, electrodomèstics, taules, bambes, etc. Tots dos han estudiat gràfica publicitària i actualment estan estudiant el Grau de Disseny gràfic a l’EASD Ondara. Tot i que les seves realitzacions partien dels seus “TAGS”, els seus noms, han realitzat obres de format més realista. Com a artistes han participat, com a grup i individualment, a la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, que es realitza cada desembre a Tàrrega i van fer una exposició conjunta al Cicle d’Instal·lacions d’Art Contemporani de la Sala Marsà. Javier Morillas actualment té el seu taller al viver d’empreses de Cal Trepat i va realitzar la imatge de la marca TRRG que identifica aquests últims anys a la ciutat Tàrrega. Tope dissenya i pinta tatuatges i decora amb grafit comerços de particulars.

A la imatge, fotomuntatge del mural que es proposaria fer (tindrà variacions).
inclassificablesWhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18

Et poden
Interessar
...