Premi_Bonart_1280x150

Certàmens

La galeria mallorquina L21 premiada a ARCOmadrid com la millor exposició

La galeria mallorquina L21 premiada a ARCOmadrid com la millor exposició

El 25 de febrer va començar ARCO 2015, la fira internacional d'art contemporani més coneguda d'Espanya. Enguany la presència de les galeries mallorquines és important no sols en quantitat, sino també en rellevància ja que la galeria de Palma L21 va ser guardonada amb el Premi Ron Barceló Imperial/ARCOmadrid com la millor exposició de 2014, amb el projecte The Apartment [Piloto]. 

El premi, dotat amb 15.000 euros suposa un reconeixement a un projecte innovador i en certa manera arriscat, ja que com ens comenta Maria Garcia-Ruiz Nicolau, assistent de direcció de la galeria, es va apostar per la creació d'un espai habitable dins la galeria; un espai que trascendís el fred quadrat blanc que en algunes ocasions suposa una barrera pel públic menys iniciat. Amb The Apartment pretenien per tant redimensionar el concepte de galeria oferint la recreació del que podria ser l'apartament d'un col·leccionista d'art; un espai on les obres conviuen en el dia a dia dels aconteixements.

Les obres que integren aquest projecte són representatives de nou artistes que treballen habitualment amb la galeria: Alejandro Leonhart, Álvaro Gil, Antonio González, Bel Fullana, Cristina Garrido, Ian Waelder, Pep Vidal, Pol González Novell i Rafa Forteza. L'èxit de la galeria L21 no és sols un reconeixement de la crítica, sino també de públic, ja que des del primer dia de fira hi ha obres venudes, els preus de les quals van des dels 700 euros fins als 18.000 euros.

Treballar per acostar el públic a l'art contemporani no és una feina fácil ni sempre agraïda, però si el projecte és de qualitat i es treballa amb constància, pot acabar recompensant en molts de sentits; L21 n'ès un bon exemple. *

(*) Ciceró d'Art

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021banners-CAT-03-180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88